OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

Google ar trebui să își facă griji, pentru că OpenAI, cei care au făcut ChatGPT, nu se lasă ușor.

Cu ChatGPT, OpenAI a dat peste cap totul (nu degeaba Microsoft a băgat bani în ei), așa că Google a scos și el o variantă concurentă (Gemini, care înainte se numea Bard), dar toți marii jucători se bat pe aceeași piață. Până și Nvidia are ceva de genul, dar acum OpenAI vrea să se extindă și pe alt domeniu: căutările web!

The Information a relatat, bazându-se pe niște surse apropiate de companie, că OpenAI ar lucra la un “produs pentru căutări web”. Acesta ar putea fi bazat la început pe Bing de la Microsoft, dar, după ce se va dezvolta suficient, ar putea să meargă și singur. Nu știm însă dacă va fi legat de ChatGPT sau nu. Ce trebuie să mai știți este că, dacă aveți abonament la ChatGPT Plus, puteți folosi funcția Browse with Bing, care ar putea fi transformată de OpenAI în ceva mai tare.

Dacă OpenAI chiar face asta, nu o să fie ușor să îl dea jos pe Google, care a avut nevoie de un motor de căutare ca să devină un monstru corporatist sub numele de Alphabet de mai bine de douăzeci de ani. Câți alți rivali au încercat să îl înfrunte pe Google? Câți au rezistat? Dar un adversar mai puternic e întotdeauna binevenit, pentru că Google ne-a cam săturat cu rezultatele lui pline de reclame, care vin din poziția lui dominantă, și trebuie să se țină în priză, ca să nu rămână în urma tehnologiei, care nu prea are legătură cu Google!

OpenAI s-ar putea să își dea seama că asta e prea mult chiar și pentru ei, așa că nu e sigur că motorul de căutare o să ajungă la noi. Dar dacă o să ajungă, o să însemne mai multă inovație, ceea ce e bine pentru noi.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Opera vine cu un browser cu inteligență artificială pentru iOS, după ce Apple renunță la WebKit

Mai multe modele Samsung ar putea rula Android 14 în zilele următoare.

Ai un telefon Samsung? Acum e floare la ureche să îl repari.

Xiaomi Smart Band 8. Brăţară de fitness cu autonomie peste 2 săptămâni.

Red Magic 9 Pro și Pro+: cele mai puternice telefoane de gaming de pe piață.

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Acestea sunt primele dispozitive care vor primi noile funcții Galaxy AI ale telefoanelor S24.

Inteligența Artificială ChatGPT a fost mutată pe o bicicletă electrică.

Google Maps și-a dat cu stângu-n dreptu, iar lumea e supărată rău

Mark Zuckerberg zice că ochelarii lui Realitate Mixta bat Vision Pro de la Apple

Gmail a introdus un nou filtru pentru a combate spam-ul

Galaxy Buds, mai deștepte cu Galaxy AI. Ce pot să facă acum?