OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

OpenAI își extinde ambițiile: de la ChatGPT la căutări web. Cum ar putea schimba asta internetul?

Google ar trebui să își facă griji, pentru că OpenAI, cei care au făcut ChatGPT, nu se lasă ușor.

Cu ChatGPT, OpenAI a dat peste cap totul (nu degeaba Microsoft a băgat bani în ei), așa că Google a scos și el o variantă concurentă (Gemini, care înainte se numea Bard), dar toți marii jucători se bat pe aceeași piață. Până și Nvidia are ceva de genul, dar acum OpenAI vrea să se extindă și pe alt domeniu: căutările web!

The Information a relatat, bazându-se pe niște surse apropiate de companie, că OpenAI ar lucra la un “produs pentru căutări web”. Acesta ar putea fi bazat la început pe Bing de la Microsoft, dar, după ce se va dezvolta suficient, ar putea să meargă și singur. Nu știm însă dacă va fi legat de ChatGPT sau nu. Ce trebuie să mai știți este că, dacă aveți abonament la ChatGPT Plus, puteți folosi funcția Browse with Bing, care ar putea fi transformată de OpenAI în ceva mai tare.

Dacă OpenAI chiar face asta, nu o să fie ușor să îl dea jos pe Google, care a avut nevoie de un motor de căutare ca să devină un monstru corporatist sub numele de Alphabet de mai bine de douăzeci de ani. Câți alți rivali au încercat să îl înfrunte pe Google? Câți au rezistat? Dar un adversar mai puternic e întotdeauna binevenit, pentru că Google ne-a cam săturat cu rezultatele lui pline de reclame, care vin din poziția lui dominantă, și trebuie să se țină în priză, ca să nu rămână în urma tehnologiei, care nu prea are legătură cu Google!

OpenAI s-ar putea să își dea seama că asta e prea mult chiar și pentru ei, așa că nu e sigur că motorul de căutare o să ajungă la noi. Dar dacă o să ajungă, o să însemne mai multă inovație, ceea ce e bine pentru noi.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cu un truc simplu, au fost eliminate protecția chatboruilor(ChatGPT,Bard)

Iată seria Huawei Nova 11. Pret si disponobilitate.

Mașini zburătoare cu 360 km/h se vor concura între ele anul viitor.

SE VINDE CA PÂINEA CALDĂ SERIA GALAXY S23, ÎN SPECIAL S23 ULTRA

Google Maps are o funcție nouă care ar putea fi un hit.

Când va apărea Samsung Galaxy S24? A fost dezvăluit data lansării.

Cine sunt norocoșii care vor primi HyperOS stabil înaintea tuturor?

Honor ne pregătește o surpriză: un telefon pliabil și un inel smart

Producția Apple AirTag 2 a fost amânată.

Ce mai nou Update de la Google: telefoanele și tabletele Android devin mai mișto ca niciodată

Cum să-ți transformi mașina pe benzină într-un vehicul electric în doar o zi cu e-Revolt.

Jocuri Xbox pe TV, fără consolă! Cum funcționează serviciul cloud exclusiv al televizoarelor Samsung