Sam Altman: Numai energia nucleară de fuziune va putea alimenta superinteligența viitoare

Sam Altman: Numai energia nucleară de fuziune va putea alimenta superinteligența viitoare

Sam Altman, CEO-ul OpenAI, susține că inteligența artificială (IA) va consuma cantități de energie din ce în ce mai mari și că energia nucleară de fuziune este soluția ideală pentru a răspunde acestei nevoi crescânde.

Într-o conversație cu Lex Fridman, cunoscut informatician și gazda unui podcast popular, Altman a abordat subiectul IA, subliniind că sistemele de inteligență artificială necesită o cantitate semnificativă de energie pentru a opera eficient. El a accentuat că suntem doar la începutul unei ere în care superinteligența – o formă de IA cu abilități superioare celor umane – va necesita resurse energetice masive.

Potrivit lui Altman, energia de fuziune este singura capabilă să satisfacă această cerință imensă, datorită potențialului său de a produce energie curată și abundentă, cu un impact ecologic redus comparativ cu centralele electrice tradiționale. Investiția sa personală de 375 de milioane de dolari în Helion Energy, o companie americană de fuziune nucleară, demonstrează angajamentul său față de această viziune. Helion Energy își propune să genereze energie de fuziune la scară largă până în anul 2028.

În plus, Altman a menționat în interviul său că inteligența generală artificială (AGI), adesea comparată cu inteligența umană, ar putea deveni realitate în următorii ani ai acestui deceniu.

Deși cercetătorii se străduiesc să valorifice energia de fuziune – aceeași sursă care alimentează Soarele – încă din anii ’50, doar recent, în decembrie 2022, o echipă de oameni de știință a reușit să genereze mai multă energie decât consumă în procesul de fuziune. Cu toate acestea, tehnologia nu este încă pregătită pentru implementarea în centralele de fuziune; se preconizează că prima centrală electrică de fuziune care să furnizeze energie la scară largă ar putea deveni operațională între anii 2050 și 2055.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WhatsApp îți arată statusul prietenilor în chat. Cum să activezi noua funcție

YouTube Premium are o functie tare care functioneaza si pentru cei cu cont gratuit?

Inteligența artificială a depășit imaginile false: acum poate să-ți facă videoclipuri care arată ca realitatea

Panouri solare care pot fi utilizate in locul ferestrelor și sunt super eficiente!

Cum să te uiți la YouTube fără să te uiți: Google Bard îți face rezumate din videoclipuri.

GTA VI, o mare dezamăgire? Ce spune o scurgere de informații controversată.

Samsung Galaxy S24 Ultra, poze dezvăluite – telefoanele nu impresionează cu aspectul lor!

Bard AI se mută în Google Messages.

Honor Magic6 și Magic6 Pro au fost lansate cu specificații de top.

Humane AI PIN: O alternativă pentru smartphone de la Humane AI pe care o poți purta toată ziua

Huawei Nova 11 SE a fost lansat oficial: specificații, preț și disponibilitate

Actualizarea One UI 6.1 vine pe telefoanele Samsung Galaxy – să vedem care sunt primele modele.