Declinul Torrenting-ului: De la Predominanță la Marginalizare

Declinul Torrenting-ului: De la Predominanță la Marginalizare

Un studiu recent dezvăluie o transformare radicală a structurii traficului de internet din ultimii douăzeci de ani. Odată responsabil pentru 35% din volumul global de date, torrenting-ul a ajuns acum să fie aproape ignorat.

Conform analizei realizate de Sandvine, BitTorrent a pierdut teren în favoarea serviciilor de streaming video și conferințe online, în timp ce platformele sociale au preluat un rol dominant în generarea traficului. Chiar și pirateria a înregistrat o scădere notabilă, iar consumatorii de conținut ilegal tind să prefere soluții de streaming.

Torrenting-ul își menține supremația doar în ceea ce privește traficul upstream pe conexiuni fixe, reprezentând circa 4% din total. În schimb, pe rețelele mobile și în segmentul de download, contribuția sa este neglijabilă, eclipsată de volumul imens de date produs de aplicații și servicii precum FaceTime, YouTube, Netflix sau TikTok.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

STUND, ceasul care nu-ți arată ora, ci doar te trezește la realitate și te anunță când trece timpul.

Interceptarea platformelor criptate este ilegală în UE

Snapdragon 8 Gen 4, mai tare ca Apple M2? Ce zice un test de laborator

Xiaomi Smart Band 8. Brăţară de fitness cu autonomie peste 2 săptămâni.

Google Photos Spulberă Barierele: Instrumente AI pentru Toți!

GTA VI se lasă așteptat: ce decizie drastică a luat Rockstar

Tableta Samsung Galaxy Tab A9 a fost fotografiată

Galaxy Z Fold 6 ar putea veni cu o variantă mai ieftină.

Sony tocmai a dezvăluit selecția varietată de jocuri Gratuite pentru abonații PlayStation Plus Essential în decembrie

ChatGPT poate naviga acum pe internet ca și Google Bard

 HyperOS, noul sistem de operare de la Xiaomi, pleacă într-o aventură Globală.

Ce telefon ai? 5G-ul e plin de găuri, producătorii sunt îngrijorați