Google Chrome te protejează de atacuri: ce funcție nouă testează

Google Chrome te protejează de atacuri: ce funcție nouă testează

Google lucrează la o funcție de securitate foarte utilă pentru browserul său Chrome, care ar putea să îți apere dispozitivele precum imprimantele și alte gadgeturi din rețeaua ta casnică, conform Bleeping Computer.

De la versiunea 123 a Chrome, compania testează o funcție nouă care, practic, îți păzește rețeaua privată de amenințări potențiale. Când browserul observă că un site web vrea să se conecteze la un dispozitiv din rețeaua ta internă, îi trimite o cerere preliminară la dispozitiv. Dacă nu primește niciun răspuns, întrerupe pur și simplu conexiunea.

Asta poate să blocheze automat cererile de la site-uri web publice care încearcă să ajungă la un dispozitiv din rețeaua ta internă, cum fac de multe ori hackerii.

La început, vom primi doar un avertisment, pentru că Google le dă dezvoltatorilor timp să se adapteze. Scopul final al companiei ar putea fi să prevină atacurile asupra dispozitivelor din rețeaua internă, pentru că, fără protecție, aceste site-uri pot să găsească și să exploateze ușor vulnerabilitățile dispozitivelor.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Realme ne arată astăzi camera periscop de peste 200 de megapixeli

Funcția de partajare a parolelor ar putea ajunge în curând pe Android

Google Maps nu mai rămâne în beznă în tuneluri. Iată detaliile.

Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

Samsung Galaxy S24 se dezvăluie în imagini oficiale: Cum arată și ce aduce nou flagship-ul sud-coreean!

Telefoanele high-end Honor Magic 6 vin în Europa.

Chiar există inteligența artificială? Oportunități și pericole

Topul Titanilor Mid-Range: Smartphone-urile care Dictează Puterea!

Iată câtă memorie RAM va fi în interiorul iPhone 15 Pro

Microsoft anunță oficial lansarea Copilot pentru Windows 10!

Revoluția Xiaomi: MIX Fold 4 aduce stocarea și sateliții la nivelul următor!

Samsung Galaxy Fit 3 își dezvăluie toate secretele înainte de lansare