OpenAI ne-a arătat Sora, o tehnologie care ne face să nu mai avem încredere în ochii noștri.

OpenAI ne-a arătat Sora, o tehnologie care ne face să nu mai avem încredere în ochii noștri.

Joi, OpenAI ne-a dat o mostră din ce ne așteaptă în viitor, și nu e tocmai roz. Au prezentat un nou model de inteligență artificială, pe nume Sora, care poate face videoclipuri super-realiste și captivante cu orice vrem noi.

Până acum, am mai văzut modele care făceau videoclipuri după ce le dădeam niște texte, dar erau cam slabe. Videoclipurile arătau ca niște vise ciudate, în cel mai rău caz, sau ca niște desene animate, în cel mai bun caz, dar nu ca niște lucruri reale.

Dar când ne uităm la ce face Sora, parcă ne uităm la niște filmări autentice – și doar dacă vedem niște chestii imposibile, care încalcă legile fizicii, ne dăm seama că e vorba de o minciună. Dar dacă videoclipurile sunt mai bine făcute sau mai atent pregătite, nu vom avea niciun indiciu că nu sunt reale – și asta ne va schimba total modul în care percepem realitatea și în care credem în ea.

OpenAI zice că face tot posibilul să nu lase Sora să fie folosit pentru a face știri false, dar e clar că, de fapt, doar cele mai grosolane încercări vor fi oprite, și doar la cele mai sensibile subiecte și cu cele mai faimoase persoane. Așa că, de exemplu, nu vom putea face videoclipuri cu războaie sau violențe sau cu vedete ca personaje – dar, în rest, putem falsifica aproape orice cu ajutorul acestei tehnologii.

Asta e și o lovitură pentru Hollywood și pentru industria filmului în general, pentru că, mai ușor și mai bine ca niciodată, oricine va putea face orice fel de conținut de genul ăsta – și chiar de o calitate mai mare decât ce vedem în filmele și serialele TV obișnuite. Și nici publicitarii nu vor fi prea fericiți, pentru că site-urile de video vor fi pline de filme scurte cu conținut inventat.

OpenAI nu ne-a spus încă când și cu cât va fi disponibil Sora – dar e clar că lumea (sau cel puțin felul în care o vedem online) nu va mai fi la fel niciodată.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Capturile de ecran ne arată grafica brutală cu care va veni GTA 6

Inteligența Artificială pe YouTube: Un Nou Prag de Transparență

Samsung pregătește un power bank de 10.000 mAh cu încărcare wireless: ce poate face!

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Android 14 și One UI 6, disponibile și pentru gama medie Galaxy.Vezi Lista.

Cybertruck-ul Tesla: Un colos pe roți cu stil minimalist sau un gigant supraevaluat?

Streaming-ul își pierde din avânt: ce se întâmplă cu abonații?

Tesla Roadster, mașina care face suta într-o clipită!

iPhone-ul 15 se incarcă încet? Cum să încarci rapid iPhone-ul cu USB-C.

Samsung Galaxy S25 va fi o revoluție de design, nu doar o evoluție.

AGI și Q-Star: vis sau coșmar? Ce spune Microsoft despre inteligența artificială super-inteligentă

Ce trebuie să știi despre OnePlus Watch 2, noul ceas inteligent cu Wear OS 4!