Prima navă de transport auto a BYD a acostat marți cu 3.000 de vehicule la bord

Prima navă de transport auto a BYD a acostat marți cu 3.000 de vehicule la bord

Ai văzut ce monstru de navă a sosit marți în portul Bremerhaven din Germania? Are 199 m lungime și poate duce peste 7000 de mașini pe ea. E vorba de Explorer No.1, primul transportor de mașini al BYD, care a venit din China la începutul anului. E o navă specială, care se numește “Ro-Ro” (roll on, roll off), adică mașinile se urcă și se coboară direct pe roți, fără să fie nevoie de macarale sau containere.

Dar ce e și mai special la această navă este că folosește GNL verde ca principal combustibil. Asta înseamnă că poluează mult mai puțin decât alte nave care ard petrol sau cărbune. GNL verde este un gaz natural lichefiat care provine din surse regenerabile, cum ar fi biogazul sau hidrogenul. Nu toată lumea este de acord că GNL verde este neutru din punct de vedere al emisiilor de dioxid de carbon, dar cu siguranță este mai bun decât alternativele.

De ce a venit această navă la noi? Pentru că a adus aproximativ 3000 de mașini BYD, care fac parte din planul de expansiune al mărcii chinezești peste hotare. BYD este un producător de mașini electrice și hibride, care a făcut furori în China și în alte țări. BYD spune că, pe viitor, va folosi Ro-Ro pentru a transporta și alte tipuri de vehicule, nu doar ale sale.

BYD este o marcă care merită atenția noastră, pentru că are niște mașini foarte interesante și accesibile. A produs peste 3 milioane de mașini în China și a vândut aproximativ 240 000 în Statele Unite. A reușit să ocupe 20% din totalul exporturilor Japoniei luna trecută, deși a intrat pe piață abia anul trecut. A devenit lider în Thailanda, Mexic, Brazilia și alte țări într-un timp record.

Acum, BYD vrea să cucerească și alte piețe, cum ar fi Australia, India și, bineînțeles, țara noastră – printre multe altele din Europa. Pentru asta, a lansat recent niște modele noi, care se încadrează în segmente diferite, cum ar fi SUV-urile de lux și de dimensiuni medii. Dar nu s-a oprit aici. BYD a declarat război mașinilor pe benzină și a introdus cele mai ieftine EV-uri pe care le-a produs vreodată.

Anul trecut, BYD a lansat Qin Plus Champion Edition, o mașină electrică care costă doar 13 900 de dolari. Asta e un preț de nimic pe piața EV-urilor, la fel ca al unei mașini cu combustibil fosil. BYD crede că noile modele vor face diferența dintre cele două tipuri de mașini să dispară în curând, așa cum era acum câțiva ani.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Xiaomi pregătește o surpriză electrizantă cu SU7!

Samsung Galaxy S24 Ultra, poze dezvăluite – telefoanele nu impresionează cu aspectul lor!

Nothing Phone (2a) observat în certificarea BIS.Un Concurent mid-range?

De ce Google vrea sa mute bara de căutare jos pe Android, după modelul Apple.

Dezvăluire Șocantă: Galaxy S22 Primește Super-Puteri AI

Galaxy S24 ar putea fi cel mai bun telefon Samsung din toate timpurile, datorită One UI 6.1

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

Redmi Watch 4, Redmi Buds 5 Pro și Buds 5 disponibile în Europa. Vezi prețurile si disponibilitate.

Noutate de la IKEA: Încărcătoare rapide la prețuri accesibile

Actualizarea One UI 6.1 vine pe telefoanele Samsung Galaxy – să vedem care sunt primele modele.

Vivo G2: un telefon ieftin și bun, dar numai pentru chinezi

De ce ecranele Samsung Galaxy S24 sunt cele mai bune din industrie, după DxOMark.