Google a extins suportul software pentru Chromebook-uri la 10 ani

Google a extins suportul software pentru Chromebook-uri la 10 ani

Google a anunțat astăzi că Chromebook-urile vor beneficia acum de suport software timp de 10 ani și a promis că va face Chromebook-urile și mai sustenabile, reducând în același timp costul de proprietate.

Desigur, cel mai important anunț este suportul software de 10 ani, care se va aplica tuturor dispozitivelor lansate după 2021. Acestea vor primi actualizări gratuite în fiecare lună.

banner

Suportul extins se poate aplica, de asemenea, dispozitivelor fabricate înainte de 2021, atât timp cât utilizatorii și administratorii IT prelungesc actualizările automate timp de 10 ani de la ultima actualizare. În acest caz, însă, nu există nicio garanție că toate funcțiile noi vor funcționa pe modelele mai vechi de Chromebook.

Google susține că lucrează îndeaproape cu furnizorii de componente, deoarece toate componentele hardware trebuie să fie compatibile pentru a asigura suportul software pe termen lung, de la modemul Wi-Fi la procesor și multe alte componente.

În plus, gigantul de căutare lucrează pentru a se asigura că sunt disponibile reparații ușoare și în timp util pentru dispozitive. Deoarece Chromebook-urile sunt destul de populare în sectorul educațional (SUA), multe școli le folosesc și încearcă să repare dispozitivele defecte la nivel intern.

Aproximativ 80 la sută dintre școlile din SUA oferă un fel de reparații la fața locului pentru aceste dispozitive. Piesele necesare pentru reparații sunt ușor disponibile dintr-o sursă oficială și nu este nevoie de o cheie USB fizică pentru procesul de reparație.

În lunile următoare, Google va lansa actualizări care vor îmbunătăți eficiența energetică a Chromebook-urilor. Actualizările vor crește durata de viață a bateriei și, în același timp, vor dezactiva procesele consumatoare de energie și inutile.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iPhone 15 Pro Max va fi cel mai popular, datorită camerei sale periscopice

Paint primește funcționalitate de tip Photoshop

Ce înseamnă Wifi 6? Semnificație, viteză, caracteristici și beneficii.