Revoluția Electrică: Un Eșec Costisitor în Elveția?

Revoluția Electrică: Un Eșec Costisitor în Elveția?

În Elveția, PostBus, liderul transportului public pe autobuz, își temperează entuziasmul față de trecerea la vehicule electrice. Compania și-a propus ca până în 2040 să transforme întreaga sa flotă de 2.400 de autobuze în vehicule electrice sau cu emisii zero. Această tranziție, însă, nu este ghidată de impulsuri emoționale, ci de analize meticuloase și calcule pragmatice.

Analiza costurilor de achiziție și întreținere a dezvăluit că autobuzele electrice sunt în prezent mai costisitoare decât omologii lor diesel. Mai mult, PostBus sugerează că autobuzele electrice nu sunt neapărat mai prietenoase cu mediul decât cele diesel, contrar percepției comune.

Studiile companiei indică faptul că impactul ecologic total al autobuzelor electrice, pe parcursul întregii lor durate de viață, este cu aproximativ 40% mai mare decât cel al autobuzelor diesel. Un factor major în această ecuație este impactul negativ al extracției minerale pentru producerea bateriilor – litiu, cobalt, nichel, mangan – prin metode controversate, precum și gestionarea deșeurilor periculoase generate de industria autobuzelor.

În Elveția, costurile operaționale ale autobuzelor electrice sunt semnificativ mai mari. La achiziție, acestea sunt aproape duble față de autobuzele diesel și trebuie să navigheze un teren dificil și condiții de iarnă aspre. Costurile totale, incluzând combustibilul la 100 km, amortizarea, întreținerea infrastructurii de încărcare, taxele de rețea și cheltuielile de service, sunt în prezent de două ori mai mari pentru un autobuz electric comparativ cu unul diesel.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung ar putea face un telefon pliabil surprinzător de ieftin

Apple Vision Pro, fără YouTube și Spotify.

Atenție la bug-ul care vă poate infecta telefonul Android fără să știți – ce trebuie să faceți.

iPhone 16 Pro ar putea veni cu ecran mai mare decât predecesorii săi

Samsung adaugă noi funcții de asistență pentru camera foto la Galaxy S23 dar și pe alte modele.

Serviciul de livrare de mâncare al Uber pune pe străzi 2.000 de roboți care se conduc singuri

Ai curaj să ghicești care față e adevărată și care e făcută de inteligență artificală în poza asta?

Galaxy AI Depășește 100 de Milioane de Utilizatori cu Ultima Actualizare

Epic Games Store pe iOS și Android: Noua Frontieră a Jocurilor Digitale

Betavolt. Bateria nucleară mică și puternică care ar putea schimba viitorul tehnologiei.

Noile iPad Pro și iPad Air ar putea veni cu ecrane mate și lucioase

Ce este HAARP? Proiectul HAARP și controversele asociate