Apple se pare că plănuiește să lanseze căștile Vision Pro în martie 2024

Apple se pare că plănuiește să lanseze căștile Vision Pro în martie 2024

Apple are de gând să ne facă o surpriză în martie și să ne lanseze căștile alea de realitate mixtă, Vision Pro, de care tot vorbește lumea. Cică ar fi vrut să le scoată pe piață în ianuarie, dar se pare că încă se mai chinuie să le facă să meargă cum trebuie și să le trimită prin toate colțurile lumii.

Oferta Emag

Când Apple ne-a arătat Vision Pro, care costă cât o mașină second-hand, adică 3.499 de dolari, în iunie, ne-a zis că le vom putea cumpăra la începutul lui 2024, așa că nu ne-au mințit cu nimic, doar că au întârziat puțin. Dar nu-i nimic, că ne vor răsplăti cu o lansare spectaculoasă în Statele Unite, iar apoi în alte țări, printre care și Canada și Regatul Unit. Probabil că vor profita de evenimentul lor de primăvară, pe care îl fac în martie, ca să ne bage pe gât căștile astea.

Căștile astea funcționează cu un software numit visionOS, pe care Apple îl laudă ca fiind “primul sistem de operare făcut de la zero pentru calculul spațial”. Adică, cu alte cuvinte, poți să vezi tot felul de chestii tridimensionale pe ecranul căștilor, fără să mai depinzi de un monitor sau de un telefon.

Apple ne spune că App Store pentru Vision Pro va avea toate aplicațiile pe care le folosim pe iPhone și iPad. Și nu numai atât, ci și peste 100 de jocuri de pe Apple Arcade, ca să ne distrăm cu VisionOS.

Dar nu totul e roz în lumea Apple. Căștile astea au și o mică problemă: nu au baterie în ele. În schimb, trebuie să le legi de un pachet de baterii, care ține cam două ore. Sau, dacă vrei să le folosești mai mult, trebuie să le bagi în priză, ca să nu rămâi fără curent.

Căștile au un cip M2, ca și celelalte produse Apple, dar și un cip nou, R1, care se ocupă de video. Vision Pro folosește o tehnologie numită micro-OLED, care bagă 23 de milioane de pixeli în două ecrane. Vision Pro are și o funcție interesantă, numită “EyeSight”, care îți arată ochii pe un ecran frontal, în fața altor persoane din cameră….ca să nu te simți singur când porți căștile.

Prețul dispozitivului sugerează că acesta se adresează mai degrabă cumpărătorilor din mediul de afaceri decât consumatorilor obișnuiți. După cum a remarcat anterior Brian Heater de la TechCrunch, partea „Pro” din numele dispozitivului pare să sugereze că o versiune mai accesibilă ar putea apărea la un moment dat în viitor.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung se confruntă cu o problemă: lista de actualizare la Android 14 a dispărut de pe site-ul oficial

Samsung ajută sute de milioane de oameni să își găsească dispozitivele dispărute

Wi-Fi Sensing. Una dintre tehnologiile promițătoare ale viitorului, care poate nu numai să transmită date, ci și să le detecteze.