Google Maps are o funcție nouă care ar putea fi un hit.

Google Maps are o funcție nouă care ar putea fi un hit.

O funcție nouă a Google Maps ar putea ajunge curând la mai mulți oameni: utilizatorii pot cere aplicației să îi ajute în limbaj uman, iar inteligența artificială va căuta 250 de milioane de locații pentru a da răspunsul potrivit.

Google mai aduce inteligența artificială generativă și în Google Maps, și vor veni și alte funcții. Funcțiile noi sunt încă în testare, așa că puțini oameni le pot folosi.

Deocamdată, doar câțiva utilizatori ai serviciului Local Guides pot testa funcțiile noi în anumite zone.

Local Guides sunt oamenii care scriu recenzii, pun fotografii, răspund la întrebări, adaugă sau schimbă locații și verifică date despre locuri pe Google Maps. Google vrea să îi ajute pe utilizatori să găsească locuri noi. Oricine poate să se alăture serviciului.

Utilizatorii de test pot vorbi cu Google Maps în limbaj natural pentru a afla informații despre locuri diferite. De exemplu, pot cere sistemului să le arate rezultatele unde un grup de o mărime anume poate rezerva o masă și restaurantul poate satisface nevoi alimentare diferite. Asta ar putea fi dacă cineva mănâncă doar fără gluten sau e vegan.

Modelul mare de limbaj al companiei caută peste 250 de milioane de locații pe baza datelor de la Local Guides. Google zice că sistemul merge orice cereri ar avea utilizatorii.

Pentru că e o inteligență artificială generativă, poate face mai mult decât un instrument simplu de căutare. De exemplu, își aduce aminte ce locuri a ales utilizatorul înainte, și încearcă să recomande locuri asemănătoare.

Poate, de exemplu, să recomande locuri unde să te distrezi pe vreme rea. Și, dacă e nevoie, căutarea poate fi mai precisă, de exemplu, cerând utilizatorului să recomande locuri cu activități pentru copii.

Serviciul e disponibil deocamdată în SUA, dar dacă testul merge bine, e posibil ca Google să îl extindă și în alte regiuni.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S24 Ultra se arată pe afișe în Brazilia și e uimitor

Zack Nelson îl desface pe OnePlus Open. Ce surprize a găsit în interiorul telefonului cu ecran pliabil?

Iată cât ar putea costa Apple să producă căștile Vision Pro

Xiaomi anunță lista dispozitivelor care vor primi HyperOS în 2024

Panouri solare care pot fi utilizate in locul ferestrelor și sunt super eficiente!

NEC LAVIE Tab T14L:Tableta japoneză care bate iPad Pro și Galaxy Tab S9 la două capitole

OnePlus Ace 3 cunoscut ca si OnePlus 12R, un smartphone de top accesibil.

Cum te scapă Android 15 de notificările care te bombardează.

Revoluția Electrică: Un Eșec Costisitor în Elveția?

Cât de rapid a devenit 5G de la iPhone 12 încoace

Snapdragon 8s Gen 3: Chipsetul Care Promite Viteză și Eficiență la Preț Redus!

Noul dispozitiv Apple Vision Pro va fi lansat pe 2 februarie