Huawei își reorganizează fabrica, în condițiile în care acum crește cererea pentru altceva decât telefoane mobile

Huawei își reorganizează fabrica, în condițiile în care acum crește cererea pentru altceva decât telefoane mobile

Huawei, cea mai mare firmă chineză de electronice, renunță la cipurile Kirin pentru telefoanele sale și le pune pe cele Ascend 910B, făcute pentru inteligență artificială (AI), într-o fabrică.

În ultimii doi ani, oamenii au început să vadă ce poate face AI și multe firme s-au apucat să o folosească. De-aia, au crescut cererile de cipuri speciale pentru AI. Cel mai tare produs de genul ăsta e placa grafică H100 de la Nvidia, sau GPU, care are 80 de miliarde de tranzistori. Asta îi dă putere să lucreze repede și în același timp cu multe date, nu ca procesoarele normale. Asta e foarte important pentru AI, care face lucruri ca ChatGPT, mașini care se conduc singure sau programe medicale.

Dar în China e greu să găsești așa ceva, pentru că SUA nu lasă chinezii să exporte.

Probabil de-aia, Huawei nu mai face cipuri Kirin pentru Mate 60, deși e un telefon bun, ci se axează pe seria Ascend, care are AI, și își schimbă fabrica pentru asta, după cum zice The Verge. Deși e vorba doar de o fabrică, asta arată că în China e mare nevoie de cipuri pentru AI.

China are probleme cu AI, din cauza SUA, dar nu renunță la ea. Din decembrie 2022, au fost printre primii care au făcut reguli pentru AI, reguli foarte dure: să pună semne pe conținutul făcut de AI, să țină evidența utilizatorilor, să ceară permisiunea guvernului înainte să lanseze sisteme noi de AI.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Motorola îți arată cum va arăta viitorul smartphone-urilor: un telefon care se înfășoară la mână

Galaxy A25 5G, un telefon ieftin și bun cu design de top. când se lansează și cât costă

Ce este Chat GPT și ce poate face pentru tine: De la conversații la conținut.

Motorola Moto G64 5G – Avanpremiera Tehnologică cu Dimensity 7025

Iată bateria care garantat nu ia foc.

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Chiar există inteligența artificială? Oportunități și pericole

Huawei Nova 11 SE a fost lansat oficial: specificații, preț și disponibilitate

Android 15, gata de testat mâine. Ce noutăți aduce sistemul de la Google?

OnePlus 12 este cel mai luminos ecran de pe piață. Află cum îl bate pe Pixel 8 Pro! 

Cum îți spionează guvernele telefonul prin Apple și Google?

Serviciul de livrare de mâncare al Uber pune pe străzi 2.000 de roboți care se conduc singuri