Alianța Apple-Google pentru Eliberarea de Urmăritori Indiscreți

Alianța Apple-Google pentru Eliberarea de Urmăritori Indiscreți

Într-o mișcare surprinzătoare, giganții tech Apple și Google și-au dat mâinile pentru a lupta împotriva spionajului digital neinvitat. Au botezat copilul lor comun „Detecting Unwanted Location Trackers (DULT)”, o inițiativă menită să pună capăt jocului de-a v-ați ascunselea cu dispozitivele de urmărire Bluetooth care se fură în buzunarele și gențile noastre fără permisiune.

Să fim serioși, cine nu și-a pierdut cheile sau portofelul la un moment dat? Și cine nu a fost salvat de un AirTag zglobiu sau de rețeaua „Find My Device” a celor de la Google? Dar, pe cât de utile sunt aceste gadgeturi, pe atât de neliniștitoare pot fi când se transformă în spioni de buzunar. Așa că, ce faci când tehnologia bună se întoarce împotriva ta? Simplu: chemi la ajutor alte tehnologii mai bune.

Așadar, DULT vine să ne asigure că singurele mișcări urmărite sunt cele pe care vrem să le împărtășim. Utilizatorii Android vor fi întâmpinați cu un „Urmărire cu tine” pe ecran, în timp ce fanii Apple vor primi un „[Obiect] în mișcare cu tine” pe iOS-ul lor. Și pentru că o alertă bună vine cu instrucțiuni clare, vei ști exact cum să oprești micul agent dublu care te urmărește.

Nu ești singur în lupta cu urmăritorii nedoriti. Chipolo, eufy, Jio, Motorola și Pebblebee sunt doar câțiva dintre aliații care au promis să-și alinieze gadgeturile la noul standard. Astfel, viitorul sună mai puțin ca un roman de spionaj și mai mult ca o poveste cu final fericit.

Și pentru că Apple și Google nu sunt la prima lor întâlnire cu problema urmăririi neautorizate, ei știu cum să facă lucrurile să funcționeze. Îți amintești de aplicația „Tracker Detect” din 2021? Ei bine, acum au ridicat miza la nivel de sistem de operare, cu alerte automate care nu te lasă la greu.

În final, cei doi coloși tehnologici își reafirmă devotamentul față de sanctuarul confidențialității tale. Google își va etala straturile de protecție ale serviciului Find My Device, în timp ce Apple își va întări fortăreața de confidențialitate în jurul accesoriilor AirTag și rețelei Find My.

Colaborarea continuă, iar cu ajutorul Internet Engineering Task Force (IETF), Apple și Google sunt hotărâți să rafineze arta de a detecta și neutraliza urmăritorii indiscreți. Așadar, stai liniștit, tehnologia e de partea ta.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Funcția de partajare a parolelor ar putea ajunge în curând pe Android

iPhone-urile din UE pierd o funcție importantă: aplicațiile web progresive

Cum arată noul In&Out Flip de la Samsung, telefonul care se pliază în două direcții

Netflix și Hățișul Tehnic: Când Streamingul Merge Pe Bucăți

Redmi K70 și K70 Pro apar în imagini live înainte de lansare.

Apple a lansat a doua versiune beta pentru iOS 17.4, iPadOS 17.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4 șo macOS sonoma 14.4

Vivo X Fold 3 Pro va veni cu Snapdragon 8 Gen 3.

Satelitul Sputnik – Cum poți vedea stelele din spațiul cosmic cu ajutorul acestui satelit!

iPhone SE 4 se pregătește de o revoluție: cum va arăta și ce va putea face.

Samsung pregătește Galaxy A15 5G cu display de 90 Hz, procesor MediaTek Dimensity 6100+ și baterie mare.

ChatGPT își poate redacta si bilet de externare.

Samsung SmartThings: cheia pentru casa noastră inteligentă