Spotify, cea mai populară platformă online de streaming de muzică și podcast din lume, a atins o etapă importantă. În timp ce cifrele companiei suedeze din primul trimestru nu au părut prea roz pentru profani, aceasta a atins pragul de jumătate de miliard de utilizatori activi.
Într-un val de reducere a costurilor și de restrângere a cheltuielilor de consum la nivelul întregii industrii, Spotify, cea mai mare platformă de streaming muzical online din lume, a atins o nouă etapă importantă. Odată cu publicarea primului său raport trimestrial, compania suedeză a anunțat că baza sa de utilizatori activi a depășit pentru prima dată pragul de jumătate de miliard.
Mai exact, compania a încheiat perioada care s-a terminat la 31 martie cu 515 milioane de utilizatori activi, ceea ce reprezintă o creștere de 22% de la un an la altul, cu o creștere de 5% de la un trimestru la altul. A fost, de asemenea, cea mai puternică creștere trimestrială de la IPO-ul companiei din 2018 și al doilea cel mai puternic trimestru din istorie – dacă ne uităm la creșterea bazei de utilizatori.
Numărul de utilizatori care plătesc pentru serviciu a crescut, de asemenea, în concordanță cu baza totală, deși cu o rată mai mică, de doar 15%, ajungând la 210 milioane la sfârșitul trimestrului, se arată în raport.
În ceea ce privește cifrele financiare, situația multinaționalei suedeze nu pare atât de roz la prima vedere: Spotify a înregistrat o pierdere netă de 225 de milioane de euro în primul trimestru al acestui an, față de un profit de 131 de milioane de euro cu un an mai devreme (la venituri de aproximativ 3 miliarde de euro), dar merită adăugat că Spotify, spre deosebire de multe multinaționale americane, preferă în prezent să opereze în principal pe baza unei creșteri, mai degrabă decât pe baza unei abordări pur profitabile.
Cu toate acestea, se așteaptă ca deschiderea către noi piețe (podcasturi, cărți audio) să dea roade pe termen mediu, iar Spotify a declarat anterior că se așteaptă să ajungă la un miliard de utilizatori până în 2030, cu venituri anuale de aproape 100 de miliarde de euro.
Urmărește-ne și pe Google News