Anularea zgomotului nu este o caracteristică nouă, multe căști pot face acest lucru, dar cum funcționează? Și cum sunt căștile cu anulare a zgomotului cu adevărat bune? Suntem pe cale să vă arătăm.
Noțiuni de bază despre anularea zgomotului
Când auziți cuvântul „anulare a zgomotului”, aproape toată lumea se gândește la anularea activă a zgomotului, dar este important să precizăm că există și anularea pasivă a zgomotului. Acesta este (și) cazul, de exemplu, al pernuțelor de pe căștile mai mari sau al clopoțeilor de cauciuc de pe căștile mici, dar și punerea căștilor în urechi și apoi înfășurarea unui prosop în jurul capului sau punerea pernei peste cap este tot o anulare pasivă a zgomotului.
Anularea activă a zgomotului se bazează pe unul sau mai multe microfoane mici. Acestea permit electronicii din căști să determine gama de frecvențe a zgomotului extern care intră în ureche și să emită imediat un contrazgomot de aceeași frecvență. Acesta, la rândul său, neutralizează și anulează sunetele din lumea exterioară. Inițial, acest lucru a funcționat aproape exclusiv cu zgomotul static. De exemplu, zumzetul constant al motoarelor și al schimbătoarelor de aer ale unui avion a fost neutralizat relativ eficient de primele căști cu anulare a zgomotului. Dar, pe măsură ce tehnologia s-a dezvoltat, producătorii au reușit să înghesuie din ce în ce mai multă putere de calcul în mini-căștile, astfel încât tehnologia s-a dezvoltat din ce în ce mai rapid, până în ziua de azi, dacă introduceți o cască de anulare a zgomotului în ureche și îi activați circuitele, ajungeți într-o cameră mai mult sau mai puțin surdă. Nu de lângă un ciocan pneumatic, bineînțeles, dar poate atenua destul de bine, să zicem, un mediu de zgomot obișnuit din trafic.
De aceea, nu ar trebui să folosiți niciodată anularea completă a zgomotului atunci când conduceți sau mergeți cu bicicleta, de exemplu, deoarece există unele zgomote ambientale pe care este foarte bine să le auziți.
Anularea inteligentă a zgomotului este o tehnologie de Top.
Dar anularea inteligentă a zgomotului este concepută pentru a elimina această surzenie totală. Cu această tehnologie, puteți comuta fără probleme între anularea zgomotului și sunetul ambiental complet reglabil. De fapt, o pereche de căști bune poate chiar să facă acest lucru pentru dvs. în mod automat.
Samsung Galaxy Buds2 Pro de la Samsung este un exemplu foarte bun. Sistemul său a fost dezvoltat în laboratoarele AKG, cunoscute pentru microfoanele și căștile sale profesionale, iar sistemul Active Noise Canceling (ANC) filtrează până la 99% din zgomotul de fond.
Microfoanele interne și externe monitorizează zgomotul în timp real, datorită puterii de calcul rapide. De asemenea, utilizatorul poate modifica nivelul ANC și poate folosi un algoritm inteligent pentru a face „lumea” mai tare sau mai liniștită. Într-un autobuz zgomotos, de exemplu, puteți mări nivelul de anulare a zgomotului, în timp ce, de exemplu, într-o bibliotecă liniștită, îl puteți reduce. Și nici măcar nu este nevoie să reglați volumul muzicii.
Iar dacă cineva ar vorbi cu noi
Căștile inteligente vor fi mute atunci când vorbiți, chiar dacă modul de reducere a zgomotului este activat sau ANC este dezactivat, volumul muzicii va fi redus, iar microfonul se va concentra pe persoana cu care vorbiți
Samsung Galaxy Buds2 Pro are, de asemenea, o funcție de detectare a vocii care trece instantaneu de la ANC la sunetul ambiental atunci când este detectată propria noastră voce. De exemplu, dacă ne aflăm într-o cafenea și folosim ANC pentru a bloca zgomotul exterior atunci când comandăm de la barista, ANC se va dezactiva automat.
Dacă doriți pur și simplu să ascultați muzică
Datorită difuzoarelor unice AKG cu două direcții, Galaxy Buds2 Pro pot oferi o experiență sonoră care îi dezminte dimensiunea, cu sau fără anularea zgomotului. Datorită cupele de cauciuc de dimensiuni opționale, se potrivește perfect în urechi, astfel încât anularea pasivă a zgomotului este foarte bună, dar are și capacitatea de a dezlănțui o gamă de bas uimitoare atunci când doriți. Iar datorită carcasei sale ușoare și mici, stă confortabil în cupele urechilor tale pentru perioade lungi de timp.
Nu este ușor de pierdut
Iar dacă căștile Samsung preferate îți cad din urechi, nu este nicio problemă. Pur și simplu deschideți aplicația SmartThings, care are o funcție de căutare care face ca căștile să emită un semnal sonor, astfel încât să le puteți găsi cu ușurință dacă se află în apropiere.
Iar cu funcția de căutare offline, puteți găsi ultimul loc în care le-ați folosit, chiar dacă nu mai sunt conectate la telefon.
Urmărește-ne și pe Google News