Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

Android 15 se pregătește să aducă o inovație majoră în ceea ce privește localizarea dispozitivelor mobile: capacitatea de a găsi un smartphone chiar și atunci când acesta este oprit. Până acum, pentru a localiza un dispozitiv Android pierdut sau furat, era necesar ca acesta să fie activ și conectat la internet. Conform informațiilor apărute pe GizmoChina, noua versiune de Android va elimina această restricție.

În prezent, funcția Google Find My Device este eficientă doar dacă telefonul este online. Cu toate acestea, majoritatea dispozitivelor pierdute sau furate sunt deconectate sau oprite. Android 15 vine cu soluția: un nou API denumit Powered Off Finding.

Noul API va permite localizarea smartphone-urilor dezactivate folosind “balize” Bluetooth precalculate, stocate în memoria controlerului Bluetooth, parte a tehnologiei Bluetooth Finder HAL (Hardware Abstraction Layer). Pentru funcționarea acestei tehnologii chiar și când telefonul este oprit, va fi necesar un hardware special, dotat cu o baterie de capacitate redusă.

Se așteaptă ca această caracteristică să fie prezentată odată cu lansarea Google Pixel 9 și să fie disponibilă pentru seria Pixel 8 prin actualizarea la Android 15. Totuși, modelele mai vechi, cum ar fi Pixel Fold, Pixel 7 și Pixel 6, s-ar putea să nu beneficieze de această funcție fără hardware-ul adecvat. Detalii suplimentare despre Powered Off Finding ar putea fi dezvăluite la următoarea conferință Google I/O din 2024.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Actualizarea HyperOS ar putea veni în curând și la noi.

Realme GT5 Pro oferă încărcare cu fir de 100W și încărcare wireless de 50W pentru mai puțin de 500 de dolari

Honor Magic6 și Magic6 Pro au fost lansate cu specificații de top.

MagicOS 8.0 cu Android 14 vine pe aceste dispozitive HONOR

Acestea sunt primele dispozitive care vor primi noile funcții Galaxy AI ale telefoanelor S24.

Noi căști cu anulare a zgomotului anunțate de HMD: Nokia Clarity Earbuds 2+

Folosind Leonardo.Ai: Acesta poate fi, de asemenea, un bun înlocuitor pentru Midjourney

Meta continuă să țină ușa Threads închisă pentru utilizatorii europeni

Călătorie în timp: vizualizați site-uri web vechi, chiar și în browsere retro

Ce mai nou Update de la Google: telefoanele și tabletele Android devin mai mișto ca niciodată

Un avion fără geamuri și fără zgomot. Noul avion al NASA care ar putea reforma transportul aerian.

Întregul internet a fost dezlănțuit pe ChatGPT