Serviciul de livrare de mâncare al Uber pune pe străzi 2.000 de roboți care se conduc singuri

Serviciul de livrare de mâncare al Uber pune pe străzi 2.000 de roboți care se conduc singuri

Roboții care se deplasează pe trotuare vor fi implementați de Serve Robotics în cadrul unui acord care durează până în 2026, în urma succesului unui program pilot de lungă durată.

Serve Robotics, o divizie a Uber din 2021, își extinde parteneriatul cu Uber Eats, platforma online de comenzi și livrări de mâncare a companiei, pentru a desfășura 2.000 de roboți autonomi de livrare pe trotuar în mai multe locații din SUA, potrivit rapoartelor. Prin acest acord, care se va încheia până în 2026, Serve Robotics va lansa vânzările în masă ale dispozitivelor sale în domeniul transportului autonom, în timp ce Uber a anunțat mai multe parteneriate pentru a include vehicule care se conduc singure de la Waymo sau Motion. Valoarea acordului nu este publică, dar modelul de afaceri al Serve este livrarea ca serviciu, ceea ce înseamnă că îl taxează pe client după fiecare tură.

banner
roboti uber eats
Serviciul de livrare de mâncare al Uber pune pe străzi 2.000 de roboți care se conduc singuri 4

Cele două companii au lansat un program pilot în Hollywood în urmă cu un an și, de atunci, au implicat cu succes peste 200 de restaurante din zonă. Roboții funcționează deja șapte zile pe săptămână, de la 10.00 la 21.00, și se așteaptă să își mărească rapid flota actuală de 100 de roboți din Los Angeles, iar mai târziu în jurul San Jose, Dallas și chiar Vancouver, pe măsură ce continuă să își extindă acoperirea și volumul de livrări. Flota existentă va fi, de asemenea, împărțită cu alți parteneri Serve, cum ar fi rețeaua 7-Eleven, care a lansat, de asemenea, recent livrări robotizate.

Este nevoie de operatori la distanță

Potrivit TechCrunch, startup-ul de robotică a derulat recent cu succes programe pilot similare cu roboți capabili de autonomie de nivel 4 la Walmart și Pizza Hut. Aceasta este definită de Societatea Internațională a Inginerilor de Automobile (SAE) ca fiind o conducere și o detectare automată cu posibilitatea de intervenție umană. Astfel de dispozitive sunt capabile să conducă autonom în anumite condiții, iar dacă se confruntă cu circumstanțe neașteptate, cum ar fi închiderea drumurilor, se vor opri și vor solicita intervenția oamenilor care îi supraveghează de la distanță.

Se spune că roboții de la Serve sunt deja capabili să se reorienteze singuri dacă este necesar. Pe lângă faptul că vor fi asistați de supraveghetori umani la intersecții sau în alte situații mai complexe, roboții înșiși pot simți când conectivitatea rețelei și întârzierile cauzate de timpii de reacție ai oamenilor cauzează probleme, iar apoi vor încerca să evite ei înșiși coliziunile. În toamna anului trecut, un videoclip cu una dintre mașinile Serve Robotics a circulat pe internet, când creatorul videoclipului a descris robotul ca fiind „amuzant, dar mai degrabă înfricoșător” în timp ce trecea pe o porțiune de drum închisă din cauza unei presupuse împușcături.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ce este tehnologia Nanocell și cum funcționează?

UNESCO avertizează asupra riscurilor pe care le prezintă implanturile cerebrale cu inteligență artificială

Samsung cumpără panouri OLED de la LG pentru propriile televizoare