Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Dacă ești fan al podcasturilor și al cărților audio, atunci ai noroc. Spotify și Google Cloud au făcut echipă pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări, bazate pe inteligența artificială.

Ce înseamnă asta? Păi, Spotify folosește sistemul de inteligență artificială al Google pentru a urmări ce podcasturi și cărți audio asculți tu și alți utilizatori, folosind niște modele lingvistice foarte avansate. Apoi, îți sugerează alte conținuturi care ți-ar plăcea, personalizate după gusturile și preferințele tale.

Google Cloud are niște mașinării inteligente, pe care le învață folosind tot felul de date: text, coduri, imagini, audio, video. Cu cât au mai multe date, cu atât devin mai deștepte și mai precise.

Spotify e unul dintre liderii în domeniul inteligenței artificiale și o folosește de mult timp pentru a-ți recomanda muzică. Acum face același lucru și pentru conținuturile non-muzicale. Și nu e de mirare, pentru că piața de podcasturi și cărți audio e în plină creștere și aduce bani frumoși.

Dar inteligența artificială nu e bună doar pentru recomandări. E bună și pentru siguranță. Ea ajută la identificarea conținutului care poate fi dăunător, ofensator sau ilegal și îl elimină sau îl avertizează.

Și dacă te întrebi cum câștigă Spotify din podcasturi și cărți audio, ei bine, are și o piață de anunțuri pentru ele. A lansat-o recent în alte cinci țări, ajungând la un total de nouă. Astfel, rețeaua Spotify Audience Network își extinde audiența și își crește veniturile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

HarmonyOS: sistemul de operare al Huawei care face furori în China și în lume.

ChatGPT de la OpenAI își face upgrade la memorie – ce bine sau ce rău?

Samsung Galaxy S24 este primul telefon care primește Gorilla Armor.

Ai curaj să ghicești care față e adevărată și care e făcută de inteligență artificală în poza asta?

Cum funcționează un GPS: Ghid complet pentru înțelegerea sistemului de poziționare globală

Știrile viitorului, spuse de inteligența artificială. Uite cum sună!

Nothing Chats, cum a reușit Nothing să aducă iMessage pe Android

Iată cât ar putea costa Apple să producă căștile Vision Pro

OnePlus 12 este cel mai luminos ecran de pe piață. Află cum îl bate pe Pixel 8 Pro! 

Seria Redmi K70, un succes răsunător: peste 600.000 de unități vândute în 5 minute

Cum să-ți transformi mașina pe benzină într-un vehicul electric în doar o zi cu e-Revolt.

Apple a lansat a doua versiune beta pentru iOS 17.4, iPadOS 17.4, watchOS 10.4, tvOS 17.4 șo macOS sonoma 14.4