Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Cum îți știe Spotify ce-ți place să asculți? Inteligența artificială e răspunsul

Dacă ești fan al podcasturilor și al cărților audio, atunci ai noroc. Spotify și Google Cloud au făcut echipă pentru a-ți oferi cele mai bune recomandări, bazate pe inteligența artificială.

Ce înseamnă asta? Păi, Spotify folosește sistemul de inteligență artificială al Google pentru a urmări ce podcasturi și cărți audio asculți tu și alți utilizatori, folosind niște modele lingvistice foarte avansate. Apoi, îți sugerează alte conținuturi care ți-ar plăcea, personalizate după gusturile și preferințele tale.

Google Cloud are niște mașinării inteligente, pe care le învață folosind tot felul de date: text, coduri, imagini, audio, video. Cu cât au mai multe date, cu atât devin mai deștepte și mai precise.

Spotify e unul dintre liderii în domeniul inteligenței artificiale și o folosește de mult timp pentru a-ți recomanda muzică. Acum face același lucru și pentru conținuturile non-muzicale. Și nu e de mirare, pentru că piața de podcasturi și cărți audio e în plină creștere și aduce bani frumoși.

Dar inteligența artificială nu e bună doar pentru recomandări. E bună și pentru siguranță. Ea ajută la identificarea conținutului care poate fi dăunător, ofensator sau ilegal și îl elimină sau îl avertizează.

Și dacă te întrebi cum câștigă Spotify din podcasturi și cărți audio, ei bine, are și o piață de anunțuri pentru ele. A lansat-o recent în alte cinci țări, ajungând la un total de nouă. Astfel, rețeaua Spotify Audience Network își extinde audiența și își crește veniturile.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy Ring este oficial!

Funcția de voce ChatGPT este acum disponibilă pentru toți utilizatorii. Iată cum se utilizează

Grabă mare: Assassin’s Creed Syndicate se oferă gratis pe PC până pe 6 decembrie

AI și AR în același loc? ChatGPT VisionOS face posibil! [VIDEO]

Nothing Phone (2a) pret si disponibilitate in Romania.

Elon Musk: Twitter era aproape de faliment

Android 15 promite localizarea smartphone-urilor chiar și când sunt oprite

 iPhone 16 – Schimbări de Design Confirmate de Zvonuri și Scurgeri

Vivo G2: un telefon ieftin și bun, dar numai pentru chinezi

Galaxy S23 Ultra va primi în curând câteva funcții de inteligență artificială de la Galaxy S24

Utilizatorii Galaxy S23, Atenție! Actualizarea Care Vă Poate Lăsa Fără Telefon!

A sosit o actualizare utilă pentru Chrome