iPhone 17 vine cu ecrane mai bune și mai mari: ce trebuie să știi

iPhone 17 vine cu ecrane mai bune și mai mari: ce trebuie să știi

Apple nu se lasă mai prejos și își îmbunătățește ecranele pentru telefoanele sale. Și nu vorbim de niște îmbunătățiri mărunte, ci de niște schimbări majore, care vor face diferența. Apple va introduce pentru prima dată ecrane OLED cu consum redus de energie în modelele sale mai accesibile.

Acum, modelele iPhone 15 și iPhone 15 Plus au ecrane din siliciu policristalin de joasă temperatură (LTPS), care sunt ok, dar nu extraordinare. În schimb, modelele iPhone 15 Pro au ecrane din oxid policristalin de joasă temperatură (LTPO), care sunt mult mai avansate. Ecranele LTPO au ProMotion, adică pot să-și schimbe rata de reîmprospătare de la 120 Hz la 1 Hz, în funcție de nevoie. Asta înseamnă că ecranele iPhone 15 Pro sunt mereu active și îți arată ora, notificările, widgeturile și tapetul, chiar și când telefonul e închis.

Apple vrea să păstreze diferența dintre modelele de bază și Pro, așa că nu va folosi ecrane LTPO la modelele iPhone 16 și iPhone 16 Plus din acest an. Dar la modelele iPhone 17 din 2025, toate telefoanele vor avea ecrane LTPO cu ProMotion, care vor fi mereu active. Asta înseamnă că vei avea un ecran mai bun și mai eficient, indiferent de modelul pe care îl alegi.

Dar de unde va lua Apple ecranele LTPO? Ei bine, se pare că furnizorul chinez BOE vrea să-i livreze Apple ecrane LTPO pentru seria 17 de iPhone, dar nu e sigur că poate să facă față cererii și calității. Dacă BOE nu se ridică la nivelul așteptărilor, Apple va apela la alți furnizori, cum ar fi Samsung și LG Display, pentru ecrane LTPO, și va lua de la BOE doar ecrane OLED pe bază de LTPS pentru modelele mai vechi de iPhone și pentru presupusul iPhone SE 4.

Ross Young, un expert în materie de ecrane, spune că modelele iPhone 16 Pro din acest an vor avea un raport de aspect mai mare, de 19,6:9, și că această schimbare va fi preluată și de modelele obișnuite iPhone 17 de anul viitor. Asta înseamnă că telefoanele vor crește de la 6,12 și 6,69 inci la 6,27 și, respectiv, 6,86 inci. Adică, un ecran mai mare cu 2,5% pentru ambele tipuri de telefoane.

Ce zici, nu e super? Apple îți oferă ecrane mai bune și mai mari pentru telefoanele sale, ca să te bucuri de o experiență vizuală de top

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 ADATA ne dă o gură de aer proaspăt cu primul SSD extern USB4 numit SE920.

Galaxy Buds, mai deștepte cu Galaxy AI. Ce pot să facă acum?

IOS 17.2, acum oficial pe piață alături de o aplicație nou-nouță

Google îți oferă cheia magică pentru conturile tale online. Titan Security Key cu suport Passkey, gadget-ul care te face să uiți de parole pentru totdeauna

Capturile de ecran ne arată grafica brutală cu care va veni GTA 6

Google pregătește un nou chatbot numit Gemini care să concureze cu ChatGPT

Harmony OS Beta: Huawei deschide porțile inovației pentru dispozitivele sale

Telefoanele Samsung pot traduce live convorbirile telefonice

Cum arată noul Samsung Galaxy Z Fold6? Vezi imaginile randate!

Mașinile inteligente: o inovație periculoasă pentru siguranța și intimitatea ta

Primele imagini cu Galaxy Fit 3. Seria Galaxy Fit a reînviat.

Redmi K70 își dezvăluie aspectul în imagini exclusive.