iPhone-ul 15 se incarcă încet? Cum să încarci rapid iPhone-ul cu USB-C.

iPhone-ul 15 se incarcă încet? Cum să încarci rapid iPhone-ul cu USB-C.

iPhone 15 și iPhone 15 Pro sunt primele telefoane Apple care au renunțat la conectorul Lightning și au adoptat USB-C, un standard universal pentru încărcarea și transferul de date. Acest lucru înseamnă că poți folosi orice cablu USB-C și orice adaptor de alimentare USB-C pentru a-ți încărca iPhone-ul. Dar cum să alegi cele mai bune accesorii pentru a beneficia de o încărcare rapidă?

USB-C este un standard deschis, care permite compatibilitatea între diferite dispozitive și mărci. De aceea, poți folosi orice cablu USB-C pe care îl ai la îndemână, chiar dacă este destinat altor telefoane sau aparate. În cutia iPhone 15 vei găsi un cablu USB-C de calitate, dar poți folosi și alte cabluri, fără probleme.

Însă, pentru a încărca iPhone-ul cât mai repede, nu contează doar cablul, ci și adaptorul de alimentare. Dacă folosești un adaptor vechi de 5 wați, care era inclus în cutia iPhone-urilor anterioare, vei avea nevoie de un cablu de conversie de la USB-C la USB-A, dar și de multă răbdare. O astfel de încărcare poate dura și 5 ore pentru a umple bateria iPhone-ului, care are o capacitate mult mai mare decât modelele precedente.

Pentru a scurta timpul de încărcare, ai nevoie de un adaptor de alimentare mai puternic. iPhone 15 suportă o încărcare de până la 27 de wați, dar viteza optimă se obține cu un adaptor de 20 de wați. Cu un astfel de adaptor, poți încărca iPhone-ul de la zero la 50% în doar 30 de minute și de la zero la 100% în mai puțin de 2 ore.

Nu este obligatoriu să folosești un adaptor de alimentare Apple, ci poți alege orice altă marcă care oferă adaptoare USB-C de 20 de wați sau mai mult. Nu există niciun risc să folosești un adaptor mai puternic, deoarece iPhone-ul va regla automat viteza de încărcare la nivelul maxim suportat.

De exemplu, dacă ai un adaptor de alimentare USB-C pentru MacBook, îl poți folosi și pentru a-ți încărca iPhone-ul la viteza maximă. Dacă MacBook-ul este conectat la priză și se încarcă, poți conecta iPhone-ul la unul dintre porturile USB-C ale laptopului și îl vei încărca la o viteză apropiată de cea maximă.

Prin urmare, USB-C îți permite să încarci rapid toate dispozitivele Apple cu un singur cablu și un singur adaptor de alimentare de 60 de wați (sau mai mare) pentru MacBook.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S24 este primul telefon care primește Gorilla Armor.

GTA VI, de ce nu va fi gata la timp? Editorul jocului își reduce prognoza financiară.

Samsung Galaxy A55 5G, scăpat pe net de un operator belgian. Ce știm despre el

Nvidia GeForce RTX 4090 false pe piață! [VIDEO]

Tableta Samsung Galaxy Tab A9 a fost fotografiată

iPad Air, iPad Pro și MacBook Air: Ce surprize ne pregătește Apple în primăvară.

Tesla lansează un vehicul asemănător unui quad pentru copii numit Cyberquad.

Microsoft lansează aplicația Copilot cu inteligență artificială pentru Android

 Apple nu vrea ar lăsa Samsung să fie regele inteligenței artificiale.

Abia au apărut, vine prima actualizare a telefoanelor Samsung Galaxy S24

Nothing Phone (2a) – un succes fulminant cu 60.000 de unități vândute în doar o oră

Inteligența artificială ne minte și ne urăște – și nu putem face nimic în privința asta