Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți. Goolge passkey

Schimbare radicală a parolelor Google: utilizatorii Romani sunt afectați, mulți ar putea avea dificultăți

Google introduce un nou serviciu de securitate: în locul parolelor, veți putea să vă conectați la conturile dvs. cu ajutorul amprentelor digitale sau al codului PIN.

Google a început să introducă la nivel global utilizarea parolelor pentru a proteja conturile Google, astfel încât utilizatorii nu mai au nevoie de o parolă tradițională sau de autentificarea în doi pași. În schimb, utilizatorii se pot autentifica de pe un dispozitiv marcat ca fiind securizat folosind un PIN sau o formă de identificare biometrică, astfel încât identificarea să se facă local pe dispozitiv.

banner

Pentru a face acest lucru, trebuie creată o parolă de cont Google pentru fiecare dispozitiv (telefon, tabletă, laptop, desktop etc.), iar o cheie secretă criptată este stocată pe dispozitiv în fundal. Prin setarea unei chei de identitate, deblocarea telefonului cu orice acțiune implicită – introducerea unui cod PIN, desenarea unui model sau deblocarea prin amprentă digitală – este suficientă pentru a intra în serviciile web fără a fi nevoie să introduceți o parolă.

google passkey
Google Passkey

Un buton pentru activarea cheilor de autentificare poate fi găsit în secțiunea de securitate din setările contului Google și poate fi utilizat cu smartphone-uri care rulează iOS 16 și Android 9 sau o versiune mai nouă. Parolele pentru conturile Google sunt stocate pe hardware-ul compatibil, dar pot fi partajate cu alte dispozitive din sistemul de operare, folosind servicii precum iCloud sau programele de gestionare a parolelor Dashlane și 1Password. Utilizatorii pot revoca imediat parola în setările contului dacă suspectează că altcineva a accesat contul sau dacă pierd dispozitivul care stochează parola

Google, Apple și Microsoft au anunțat anul trecut că vor extinde în curând la toate platformele lor suportul pentru standardele de autentificare FIDO (Fast IDentity Online) dezvoltate de FIDO Alliance și World Wide Web Consortium.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Editați sunete pe iPhone rapid și ușor cu Readdle Documents

Cele mai bune servicii VPN gratuite (nu doar) pentru vară

Iată câtă memorie RAM va fi în interiorul iPhone 15 Pro