Martin Cooper

Urmatorul telefon mobil va fi implantat în urechile noastre, iar corpul nostru va fi incarcatorul, potrivit tatălui radiotelefonului

Martin Cooper, în vârstă de 94 de ani, a primit premiul pentru întreaga carieră în cadrul Congresului Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, unde a dezvăluit, de asemenea, că el crede că mai devreme sau mai târziu vom purta telefoanele mobile sub piele.

„Următoarea generație de telefoane va fi implantată sub pielea care ne acoperă urechile”, a declarat inginerul pentru CNBC. Iar el spune că nici măcar nu va trebui să ne facem griji cu privire la încărcare: „Corpul nostru este încărcătorul perfect. Când mănânci, corpul tău produce energie, nu-i așa? Când digerați, se creează energie. Și ai nevoie de foarte puțină energie pentru a face să funcționeze aceste căști”, a continuat Cooper, care nu este deosebit de mulțumit de modul în care sunt concepute în prezent telefoanele mobile.

Când vorbesc la telefon și nu am o cască, trebuie să țin acest material plat lângă capul meu curbat într-o poziție ciudată, cu mâinile ridicate.

a spus el.

El a subliniat că intimitatea și dependența de tehnologie sunt, de asemenea, probleme serioase, dar că are „o credință durabilă în umanitate” și ne vede trăind mai bine și mai mult decât înainte, „în general, umanitatea face progrese”. Cooper, care lucra pe atunci la Motorola, a efectuat primul apel telefonic prin radio din lume în aprilie 1973. Pentru a se asigura că va putea utiliza corect dispozitivul la conferința de presă, l-a sunat pe șeful unei echipe de la rivalul AT&T care lucra la un proiect similar, ca test. Cu toate acestea, primul telefon mobil disponibil în comerț, DynaTAC 8000x, a trebuit să aștepte zece ani. Acesta a costat aproape patru mii de dolari, care, ajustați în funcție de inflație, ar fi astăzi mai mult de zece mii de dolari.

Ulterior, Cooper a părăsit Motorola pentru a înființa companii, mai întâi în domeniul soluțiilor de facturare și apoi în cel al altor programe pentru telefoane mobile. Chiar și la vârsta de șaptezeci și șapte de ani, el a început o nouă afacere în 2006, un telefon mobil pentru persoanele în vârstă.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Vin reclamele care nu pot fi ignorate de pe YouTube

SPAM: Prin apăsarea unui buton, groaza s-a dezlănțuit asupra noastră și de atunci suferim de ea.

Mașini zburătoare cu 360 km/h se vor concura între ele anul viitor.

Blogul folosește cookie-uri pentru o funcționare mai rapidă. Apăsați Sunt de acord pentru cea mai bună experiență View more
Sunt de acord
Nu