Martin Cooper, în vârstă de 94 de ani, a primit premiul pentru întreaga carieră în cadrul Congresului Mondial al Telefoniei Mobile de la Barcelona, unde a dezvăluit, de asemenea, că el crede că mai devreme sau mai târziu vom purta telefoanele mobile sub piele.
„Următoarea generație de telefoane va fi implantată sub pielea care ne acoperă urechile”, a declarat inginerul pentru CNBC. Iar el spune că nici măcar nu va trebui să ne facem griji cu privire la încărcare: „Corpul nostru este încărcătorul perfect. Când mănânci, corpul tău produce energie, nu-i așa? Când digerați, se creează energie. Și ai nevoie de foarte puțină energie pentru a face să funcționeze aceste căști”, a continuat Cooper, care nu este deosebit de mulțumit de modul în care sunt concepute în prezent telefoanele mobile.
Când vorbesc la telefon și nu am o cască, trebuie să țin acest material plat lângă capul meu curbat într-o poziție ciudată, cu mâinile ridicate.
a spus el.
El a subliniat că intimitatea și dependența de tehnologie sunt, de asemenea, probleme serioase, dar că are „o credință durabilă în umanitate” și ne vede trăind mai bine și mai mult decât înainte, „în general, umanitatea face progrese”. Cooper, care lucra pe atunci la Motorola, a efectuat primul apel telefonic prin radio din lume în aprilie 1973. Pentru a se asigura că va putea utiliza corect dispozitivul la conferința de presă, l-a sunat pe șeful unei echipe de la rivalul AT&T care lucra la un proiect similar, ca test. Cu toate acestea, primul telefon mobil disponibil în comerț, DynaTAC 8000x, a trebuit să aștepte zece ani. Acesta a costat aproape patru mii de dolari, care, ajustați în funcție de inflație, ar fi astăzi mai mult de zece mii de dolari.
Ulterior, Cooper a părăsit Motorola pentru a înființa companii, mai întâi în domeniul soluțiilor de facturare și apoi în cel al altor programe pentru telefoane mobile. Chiar și la vârsta de șaptezeci și șapte de ani, el a început o nouă afacere în 2006, un telefon mobil pentru persoanele în vârstă.
Urmărește-ne și pe Google News