Samsung își croiește drum în lumea GPU-urilor

Samsung își croiește drum în lumea GPU-urilor

Se zvonește pe coridoarele tehnologiei că gigantul Samsung își ia adio de la GPU-ul Xclipse, născut din colaborarea cu AMD, și își pune la cale o creație proprie. Nu chiar acum, dar curând. Chipul Exynos 2500, care urmează să debuteze, va purta încă amprenta arhitecturii RDNA a celor de la AMD, dar se aude că ar putea fi ultimul din această saga.

Xclipse, copilul RDNA, și-a făcut intrarea triumfală cu Exynos 2200 și a poposit și pe meleagurile Exynos 1480, locuitor al gamei mijlocii Samsung. A fost aclamat ca un rival de temut pentru Adreno, inima grafică a Qualcomm, și lăudat pentru abilitățile sale de a jongla cu ray-tracing-ul în universul jocurilor. Totuși, dacă bârfele sunt de încredere, se pare că Samsung nu e tocmai în extaz după dansul cu AMD.

Anul trecut, vântul zvonurilor a adus vești despre Samsung fluturând schițe pentru un GPU de casă. Și iată că acum, din surse ce par să știe ce vorbesc, aflăm că Exynos 2600 din 2026 va fi primul chip care va miza pe un GPU Samsung, fără nicio urmă de AMD.

Și pentru că la Samsung nu se odihnesc pe lauri, se zvonește că ar fi pus la cale și un procesor propriu. Detalii? Nimic concret încă, și probabil că va trece ceva timp până când Samsung va scoate din mânecă propriul său as în materie de procesoare.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Microsoft dă lovitura cu un buton tare chic pe tastaturi: e nou-nouț și vine direct din viitor!

Xiaomi x Leica Optical Institute: Xiaomi și Leica fac echipă pentru a revoluționa fotografia pe mobil

Windows 11 vine cu o nouă funcție care te ajută să găsești mai ușor rețelele Wi-Fi

ASUS Zenfone 11 Ultra.Totul este dezvăluit grație unei scurgeri masive.

Samsung Galaxy Ring: inelul inteligent care îți monitorizează sănătatea

Xiaomi 13 Ultra duce fotografia pe smartphone la un nou nivel cu sistemul său versatil cu patru camere

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

A apărut prima mașină electrică cu baterii de sodiu sub numele JAC Jivej.

AI-ul: un instrument defect și periculos pentru selecția candidaților.

Redmi Lansează Dispozitivele Turbo 3 și Pad Pro!

Motorola Moto G64 5G – Avanpremiera Tehnologică cu Dimensity 7025

Xiaomi Redmi A3 este oficial cu un ecran mare de 90 Hz.