iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

iPhone 16 își surprinde fanii: upgrade de memorie RAM și modem 5G Advanced

Apple pregătește niște surprize pentru fanii săi în acest an. Se pare că iPhone 16 va avea mai multă memorie RAM decât predecesorul său, dar nu toate modelele vor beneficia de același upgrade. De asemenea, iPhone 16 Pro va avea un modem mai performant, care va oferi o experiență 5G mai rapidă și mai inteligentă.

Asta susține analistul Jeff Pu (via Macrumors), care a aflat din surse sigure că iPhone 16 de bază va avea 8 GB de RAM, cu 2 GB mai mult decât iPhone 15 de bază. În schimb, modelele iPhone 16 Pro vor rămâne la 8 GB de RAM, la fel ca iPhone 15 Pro.

O altă noutate este că iPhone 16 de bază va suporta Wi-Fi 6E, o tehnologie care permite o conexiune wireless mai stabilă și mai rapidă. iPhone 15 Pro are deja Wi-Fi 6E, dar iPhone 15 de bază nu.

Dar cel mai mare salt se va face la nivelul modemului. iPhone 16 Pro va avea un modem Qualcomm Snapdragon X75, care este mai avansat decât modemul Qualcomm Snapdragon X70, pe care îl vor avea atât iPhone 16 de bază, cât și iPhone 15 și iPhone 15 Pro.

Modemul Snapdragon X75 este deja prezent pe telefoanele Android de top și suportă standardul “5G Advanced”, care promite o viteză și o calitate mai bună a semnalului 5G, cu ajutorul inteligenței artificiale și al învățării automate. Apple spune că iPhone 16 Pro va fi compatibil cu 5G Advanced.

Cât despre memoria RAM, nu trebuie să te compari cu telefoanele Android, pentru că ele funcționează diferit de iPhone. Ele au mai multe aplicații care rulează în fundal și mai multe opțiuni de multitasking, cum ar fi ecranul divizat. Așa că nu e o chestiune de cifre, ci de optimizare.

Bineînțeles, toate acestea sunt doar zvonuri și nu avem nicio confirmare oficială de la Apple. Vom ști sigur ce aduce iPhone 16 abia în ziua lansării, care este undeva prin toamnă. Până atunci, rămâi cu ochii pe blogul meu, unde îți voi aduce cele mai noi informații despre tehnologie.

via

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cu un truc simplu, au fost eliminate protecția chatboruilor(ChatGPT,Bard)

iPhone 15 Pro: nu încercați asta acasă!

Google Maps are o funcție nouă care ar putea fi un hit.

Viitorul tehnologiei este aici: Rabbit R1, iepurașul inteligent de buzunar

Samsung pregătește o surpriză: Galaxy Ring, un inel care te monitorizează non-stop care sosește în a doua jumătate a anului.

Motorola MOTO G73 5G, disponibil în România la un preț avantajos.

Inteligența artificială, o amenințare pentru sistemul financiar? Ce spun experții lui Janet Yellen

Samsung adaugă noi funcții de asistență pentru camera foto la Galaxy S23 dar și pe alte modele.

iPhone SE face saltul la ecranul OLED: ce trebuie să știi

iPhone 15 ar putea elimina suportul SIM la nivel global

Ce ne pregătește Apple cu iPhone 16 Pro: Tot ce știm până acum.

Facebook, Manipularea şi Înselarea Utilizatorilor: Oscilând între Protecţie şi Pericol