Potrivit lui Bill Gates, profesorii artificiali vor apărea în câțiva ani

Potrivit lui Bill Gates, profesorii artificiali vor apărea în câțiva ani

Cofondatorul Microsoft a explicat descoperirea pe care crede că o pot aduce chatboții inteligenți și de ce va fi bine pentru masele mai largi.

Bill Gates, pasionat de chatbots inteligenți, a explicat în cadrul unei dezbateri la ASU+GSV Summit din San Diego că piața va pune întotdeauna la dispoziția celor care pot plăti un preț suficient de mare pentru cea mai nouă tehnologie și că acest lucru este valabil chiar și pentru inteligența artificială, având în vedere capacitățile sale, dar în acest caz, prețurile vor scădea rapid prin îmbunătățiri hardware și software. În plus, devine din ce în ce mai mult bazat pe client, spre deosebire de accesul la, să zicem, medici calificați sau școli scumpe, care nu pot fi reduse pentru o perioadă de timp, chiar și cu cele mai bune intenții.

banner

El consideră că acestea sunt domeniile de cel mai mare interes, în care IA ar putea aduce progrese majore – de exemplu, a citat activitatea Fundației Gates în domeniul consultațiilor medicale din Africa, unde mulți oameni își pot petrece întreaga viață fără să întâlnească vreodată un medic adevărat. Noile tehnologii ar putea, de asemenea, revoluționa eficiența diagnosticării fără o finanțare nerealistă, iar în ceea ce privește educația, el a vorbit despre ascensiunea soluțiilor dincolo de cele materiale, care vor permite să iasă profesori adaptabili și atenți.

Nu va fi gratuit, ci doar ieftin

Cofondatorul Microsoft vede că, în următorul an și jumătate, chatbot-urile alimentate de inteligența artificială vor putea corecta cititul și scrisul copiilor (în SUA, evident, la început) cu un nivel de eficiență comparabil cu un profesor uman. Gates spune că ceea ce ne va uimi cel mai mult la început este cât de eficient poate ajuta inteligența artificială la citire, ca un fel de asistent de cercetare, și cât de eficient este în a oferi feedback la scris. Pentru că acesta este un exercițiu cognitiv de nivel înalt în care software-ul nu a fost până acum de folos decât la un nivel gramatical trivial.

El a citat alte provocări în matematică, dar a spus că, în 18 luni, vom vedea progrese spectaculoase și în acest domeniu. Tehnologia va trebui să evolueze de la nivelurile de ultimă generație de astăzi înainte de a deveni un profesor viabil, deoarece elevii vor trebui să fie motivați alături de alții, dar Gates este încrezător că tehnologia va face ca meditațiile private să fie accesibile pe termen scurt unei game largi de elevi care, altfel, nu și-ar permite acest lucru. Desigur, el nu se așteaptă la un acces gratuit total, dar noile instrumente vor fi mult mai accesibile decât tutorii privați.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum funcționează un GPS: Ghid complet pentru înțelegerea sistemului de poziționare globală

Sfaturi pentru cumpărarea de televizoare – sistem de sunet: ce face ca un televizor să sune bine? La ce trebuie să ne uităm?

Au făcut testul IQ cu ChatGPT, rezultatele vorbesc de la sine