VW anunță integrarea ChatGPT în mașinile lor.

VW anunță integrarea ChatGPT în mașinile lor.

CES-ul din acest an e plin de inteligență artificială: o găsești în orice fel de dispozitiv sau serviciu, sub o formă sau alta.

Dar nu e vorba numai de televizoare sau de cipuri: Volkswagen, de exemplu, bagă ChatGPT în mașinile sale, ca să poți să stai de vorbă cu ele de la jumătatea anului. Primele mașini de genul ăsta o să fie gata în trimestrul doi, și o să ajungă și în Europa.

Zi că ți-e frig și mașina se încălzește – sau zi că vrei să mănânci și mașina îți arată cel mai apropiat restaurant bun. Inteligența artificială o să știe să recunoască și să răspundă la multe cereri. VW lucrează cu Cerence ca să pună tehnologia asta la punct. Ei zic că mașinile o să se regleze singure, fără să apeși butoane și, de asemenea, zic că oamenii nu mai vor să își ajusteze scaunele manual, ci vor sisteme pe bază de voce.

Criticii zic că e departe de revoluția inteligenței artificiale pe care o tot flutură (mai ales când vine vorba de mașini care se conduc singure), dar producătorii nu sunt de acord.

VW zice că e primul producător mare care oferă tehnologia asta ca standard în clasa compactă. În martie anul trecut, GM a zis că o să aibă un asistent cu ChatGPT, dar și Mercedes a făcut un test în 900.000 de mașini ca să îți poți rezerva bilete la cinema sau la restaurant de la volan cu ChatGPT.

Mercedes a anunțat, de asemenea, un nou asistent virtual cu sugestii în funcție de situație, dialog cu inteligență artificială, voci diferite, emoții și întrebări deștepte. Răspunsurile sunt, de asemenea, verificate, pe baza datelor din cloud și a părerilor clienților (de exemplu, dacă un magazin recomandat e de fapt închis).

Lupta e din ce în ce mai aprigă între producătorii de mașini pe partea de software (și sperăm doar că nu o să plătim o taxă lunară pentru fiecare funcție…).

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Testele nu mint: 8 GB de RAM nu se bat cu 16 GB de RAM – nici măcar pe Mac-uri.

De ce merită să treceți la SSD NVMe? Experții răspund.

De ce ecranele Samsung Galaxy S24 sunt cele mai bune din industrie, după DxOMark.

Huawei MateBook D16 2024, laptopul care te face să vrei să lucrezi

iPhone SE face saltul la ecranul OLED: ce trebuie să știi

iPhone-urile din UE pierd o funcție importantă: aplicațiile web progresive

Cum să profiți de un an gratuit de servicii prin satelit cu iPhone 14

Brățara fitness Galaxy Fit3 disponibil in Romania la un pret avantajos.

Microsoft dezvăluie oficial aplicația Windows App care vă oferă acces la orice Windows de oriunde, de la distanță.

Finalul unei ere: Seria Galaxy S10 se desparte de actualizările software

AI și AR în același loc? ChatGPT VisionOS face posibil! [VIDEO]

Modelele iPhone 15 vin cu aceste camere foto.