La revedere, modul Avion!

La revedere, modul Avion!

SUA și UE au dat undă verde 5G-ului în avioane, ceea ce înseamnă că pasagerii vor putea să își folosească telefoanele la 14.000 de metri la fel ca acasă, deoarece modul avion nu va mai fi obligatoriu. De asemenea, nu va mai fi nevoie să opteze pentru conexiunea wireless oferită de compania aeriană și de avion. Referindu-se la acest subiect, Nicky Kelvin, expert în călătorii la The Points Guy, a realizat recent un videoclip TikTok în care discută argumentele pro și contra ale acestei mișcări. Aici el citează și un sondaj recent YouGov în care pasagerii au fost întrebați dacă sunt de părere că zborul ar fi mai bun sau mai rău dacă ar putea efectua un apel telefonic în timpul zborului. Interesant este că 57% dintre respondenți au spus că ar fi mai rău dacă ar putea folosi un telefon, în timp ce 17% au spus că ar fi indiferent dacă ar putea sau nu.

Oferta Emag

Fără modul avion: argumente pro și contra


Nicky spune că unul dintre avantajele 5G în avioane este că pasagerii pot rămâne în contact cu membrii familiei în timpul acestui „timp de inactivitate”, sau pot naviga în spațiul online, sau chiar pot lucra, dacă este cu adevărat necesar. Un alt aspect pozitiv este că nici măcar cei mai încrezători nu au nevoie să se conecteze la wifi-ul oferit de compania aeriană. În al treilea rând, poate face lucrurile mai distractive pentru cei mai predispuși la plictiseală. Gândiți-vă cât de plăcut poate fi să aveți un copil mic plictisit și cu o criză de furie când tata îi împinge telefonul în mână și îi spune „poftim, joacă-te”.

Bineînțeles, nu că asta înseamnă să crești un copil, dar oricum nu prea poți educa un copil într-un avion. În același timp, există și contraargumentul că, deși există puține șanse ca acest lucru să se întâmple cu tehnologiile actuale, ar putea exista probleme de siguranță cu sistemele de zbor. Și nicio companie aeriană nu vrea să se joace cu viețile pasagerilor și ale echipajului. De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că unele persoane nu sunt obișnuite să fie conștiente de împrejurimile lor atunci când vorbesc la telefon sau când se uita la videclip cu sunet, iar acest lucru poate fi destul de enervant. În orice caz, vom vedea în practică dacă acesta este un lucru bun sau nu.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple poate actualiza dispozitivele iPhone sigilate in cutie.

iPad Pro OLED, un upgrade semnificativ pentru seria iPad Pro.

Va fi Xiaomi MI TV Box S 4K Gen 2 un succesor demn? Pareri, Specificatii si pret.