chat gpt test iq

Au făcut testul IQ cu ChatGPT, rezultatele vorbesc de la sine

Aparent, un test IQ nu este un obstacol pentru popularul chatbot ChatGPT, care a obținut un scor destul de mare la cel mai frecvent utilizat test WAIS, administrat de un psiholog clinician.

Abilitățile lui ChatGPT au făcut deja obiectul unor rapoarte surprinzătoare, inclusiv rezultate promițătoare la un examen medical dificil, precum și trecerea unor examene juridice și de afaceri.

banner

Între timp, inteligența artificială de sub chatbot a fost înlocuită odată cu sosirea lui GPT-4, care poate face chiar mai mult – de exemplu, capacitatea de rezolvare a problemelor lui ChatGPT a fost îmbunătățită.

Psihologul clinician Eka Roivainen a raportat recent într-un articol de opinie publicat în Scientific American că a finalizat un test de IQ cu ChatGPT. El a supus chatbot-ul celui mai des folosit test WAIS IQ. Pur și simplu a copiat-o și apoi i-a pus întrebările.

Psihologul a folosit o ediție a WAIS care constă în șase subteste verbale și cinci subteste non-verbale – dar, deoarece ChatGPT este un chatbot, l-a putut supune doar la testul verbal, dar și testul de memorie pe termen scurt a fost omis.

Cu toate acestea, ChatGPT s-a descurcat destul de impresionant la celelalte 5 teste verbale, obținând note maxime la mai multe sarcini și un IQ verbal final de 155.

Pentru a ilustra cât de remarcabil este acest rezultat, acest punctaj este mai bun decât 99 % dintre cei 2.450 de testeri care au furnizat eșantionul de validare pentru testul WAIS III.

Este important de menționat că rezultatul nu implică totuși faptul că ChatGPT are o conștiință independentă sau gânduri inteligente. Este pur și simplu faptul că învață, rezumă și trage concluzii pe bază statistică mult mai eficient decât oamenii.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Panourile solare – ce sunt si cum functioneaza

Ce este HAARP? Proiectul HAARP și controversele asociate

Începe curățenia în spațiu – primii doi sateliți vor fi eliminați din orbită