Un om cu cipul lui Musk în cap(neuralink) face minuni controlează un mouse cu gândul

Un om cu cipul lui Musk(Neuralink) în cap face minuni: controlează un mouse cu gândul

Elon Musk ne-a dat o veste bună: primul om care și-a pus cipul său cerebral Neuralink în creier e bine mersi și poate să miște un mouse de calculator cu gândul, scrie Reuters.

La un eveniment pe Twitter/X, platforma pe care miliardarul a cumpărat-o, Musk a zis că omul s-a recuperat fără probleme și că nu are niciun efect secundar neplăcut. Asta la o lună și ceva după ce a fost operat și i s-a pus cipul.

Neuralink vrea să facă o legătură wireless între creier și computer, ca să le dea o șansă celor paralizați să-și folosească dispozitivele doar cu puterea minții.

Cipul lui Musk nu a fost pe placul US Food and Drug Administration, care i-a tot zis nu. Dar în mai 2023, Neuralink a primit în sfârșit undă verde pentru studiul PRIME (Precise Robotically Implanted Brain-Computer Interface). Totuși, după cum spune Nature, studiul nu a fost pus pe site-ul National Institutes of Health, cum ar fi trebuit să facă dacă voiau să publice rezultatele în reviste medicale.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Windows 12 surprinde pe toată lumea: data lansării este mai aproape decât crezi.

Nothing Phone (2a) surprinde la teste: ce scor a obținut.

Când o să avem un iphone cu o cameră sub ecran? Nu prea curând, din păcate

Antarctica are 4G și noi încă așteptăm 5G la unele orase.

Ghidul cumpărătorului iPhone 14 Pro vs. iPhone 15 Pro: Peste 30 de upgrade-uri comparate

Google Pixel Fold 2 se arată în toată splendoarea: ce are nou și când apare

Intel face istorie cu procesoarele sale revoluționare pentru PC-uri

Xiaomi 14 Ultra lansat oficial, surpriza anului în lumea smartphone-urilor.

Huawei BE3 Pro: primul router Wi-Fi 7 al companiei, cu viteze uluitoare și preț accesibil

Ce zici de niște imagini proaspete cu seria Galaxy S24?

GPT-5, Noua Stea a Inteligenței Artificiale, Se Pregătește de Debut

Google Maps nu mai rămâne în beznă în tuneluri. Iată detaliile.