OpenAI ne-a surprins din nou cu o inovație: GPT-4o

OpenAI ne-a surprins din nou cu o inovație: GPT-4o

OpenAI, acea companie care a făcut valuri în lumea tehnologiei cu ChatGPT, a scos din nou un as din mânecă. Modelul lor proaspăt lansat e ca un prieten virtual: îi vorbești și îți răspunde aproape ca un om de carne și oase. Și ghici ce? E gratis pentru toți!

Ieri seară, pe când România se pregătea de somn, OpenAI a dezvăluit ultima lor ispravă. Zvonurile nu s-au confirmat: nici urmă de motor de căutare să concureze cu Google, nici de GPT-5. Dar ce au arătat e și mai tare: un nou model, GPT-4o, care promite să revoluționeze lumea asistenților virtuali. E o inteligență artificială all-inclusive, gata să-ți răspundă la orice, fie că-i text, sunet sau chiar imagini animate.

Într-un videoclip demonstrativ, echipa OpenAI ne-a arătat ce poate face noua lor jucărie. GPT-4o e ca un profesor de matematică, un traducător poliglot și un expert în coduri, toate la un loc. Dar cel mai tare e că pare să reacționeze la situații neprevăzute cu o naturalețe uimitoare.

GPT-4o îi întrece pe toți: e mai rapid, mai deștept și mai versatil decât orice alt model generativ de până acum. Și ce e mai cool e că toată lumea va avea ocazia să-l testeze.

În prima etapă, OpenAI va integra funcțiile de text și imagine direct în ChatGPT. Și asta se aplică atât pentru versiunea free, cât și pentru cea Pro. Diferența? Cei cu abonament Pro vor putea să pună mai multe întrebări pe zi, iar în curând vor avea acces și la funcția de voce a GPT-4o.

Pentru dezvoltatori, OpenAI a deschis deja accesul la tehnologia lor prin API. Se laudă că GPT-4o e de două ori mai rapid și mai ieftin decât predecesorul său, GPT-4 Turbo. Funcțiile de voce și video vor fi disponibile inițial doar pentru un grup restrâns de dezvoltatori, dar planul e să ajungă la toată lumea.

Și ca să fie totul și mai dulce, cu adăugarea GPT-4o, versiunea gratuită a ChatGPT vine cu funcții noi, care până acum erau doar pentru cei care plăteau. Vorbim de analize, grafice, încărcarea documentelor și interacțiuni bazate pe poze.

Aproape perfect, nu-i așa?

La doar câteva luni după ce Sora a început să creeze filmulețe, OpenAI ne-a uimit din nou cu GPT-4o. Algoritmul ăsta vorbește cu tine ca și cum ar avea suflet, cu accente umane și detalii fine. Conversațiile cu el sunt pur și simplu captivante.

Dar, ca orice inovație, GPT-4o nu e fără cusur. De exemplu, când a trebuit să citească emoțiile de pe o față dintr-o poză, a confundat-o cu o masă. Inițial a zis că vede ceva ce seamănă cu un copac. Evident, un om ar fi știut că nu e cazul să analizeze emoțiile unei mese.

Sperăm doar că demonstrațiile cu GPT-4o sunt pe bune și nu au fost ajutate de vreo mână umană. Nu vrem să se repete povestea cu Sora, când OpenAI a uitat să spună că filmulețul nu era doar opera AI-ului.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Carl Pei a confirmat o caracteristică cheie a lui Nothing Phone (2)

Xiaomi 14 vine pe piața globală pe 25 Februarie

Aspiratoare verticale fără fir – beneficii și caracteristici pentru o casă curată și sănătoasă

Honor Magic6 și Magic6 Pro au fost lansate cu specificații de top.

Ups, Apple face pasul înapoi în State: Gama Watch are un hiccup cu brevetele!

Funcția de partajare a parolelor ar putea ajunge în curând pe Android

Google transformă Windows într-un paradis pentru jocuri Android.

Adio așteptare: Google transformă transferul de date între Android-uri!

STUND, ceasul care nu-ți arată ora, ci doar te trezește la realitate și te anunță când trece timpul.

Xiaomi 14 Ultra vrea să-l bată pe Galaxy S24 Ultra, dar are șanse?

YouTube Premium are o functie tare care functioneaza si pentru cei cu cont gratuit?

iPhone 15 Pro: nu încercați asta acasă!