Threads: Peste 150 de Milioane de Utilizatori și Creștere Constantă

Threads: Peste 150 de Milioane de Utilizatori și Creștere Constantă

Threads a depășit pragul de 150 de milioane de utilizatori și continuă să crească într-un ritm constant. Lansat acum 9 luni, acest serviciu de socializare, cunoscut și sub numele de „rivalul Twitter/X”, a reușit să atragă o bază solidă de utilizatori.

Într-un comunicat recent, Mark Zuckerberg, CEO-ul Meta, a dezvăluit că Threads are acum peste 150 de milioane de utilizatori activi lunar, cu o creștere de 20 de milioane față de luna februarie. Această performanță îl plasează pe drumul către a deveni următoarea aplicație cu un miliard de utilizatori.

Compania a făcut progrese semnificative în ceea ce privește integrarea protocolului de descentralizare ActivityPub, care stă la baza platformei Mastodon. În martie, utilizatorii din SUA au primit posibilitatea de a-și lega conturile de Fediverse, facilitând interoperabilitatea între diverse platforme și permițând ca postările lor să fie vizibile pe alte servere.

Planurile viitoare ale companiei includ punerea API-ului la dispoziția dezvoltatorilor în luna iunie. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă vor exista clienți Threads dezvoltați de terți cu drepturi depline. Deși Meta a anunțat integrarea chatbotului în Facebook, WhatsApp și Instagram, evoluția importantă nu afectează încă Threads, deoarece mesageria privată nativă nu face parte din serviciu.

Recent, au fost implementate câteva actualizări minore de comoditate și editare a platformei. De exemplu, a fost testată o funcție care permite utilizatorilor să-și arhiveze automat postările după o perioadă de timp stabilită. De asemenea, aceștia pot arhiva postări individuale și să le seteze vizibilitatea la public.

Threads a fost lansat și în Europa în decembrie anul trecut, cu o oarecare întârziere. Această expansiune deschide posibilitatea ca încă o jumătate de miliard de utilizatori potențiali să se înscrie. Analizele independente sugerează că, în urma acestei extinderi europene, Threads ar putea adăuga aproximativ 40 de milioane de noi utilizatori activi.

Un aspect unic al Threads este absența publicității, ceea ce înseamnă că compania nu generează încă venituri directe prin intermediul platformei. Cu toate acestea, viitorul poate aduce schimbări, mai ales că Zuckerberg a menționat că baza de utilizatori a crescut suficient de mult pentru a justifica noi strategii.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Dezvăluri Galaxy S24 Ultra: Imagini reale cu noul telefon Samsung.

Cum a fost accidentată și târâtă o femeie de un taxi robot Cruise.

FIECARE IPHONE 15 A PRIMIT O BATERIE MAI MARE

MediaTek Dimensity 8300, un chipset accesibil și performant, va fi lansat săptămâna viitoare.

Huawei Nova 11 SE a fost lansat oficial: specificații, preț și disponibilitate

Ce trebuie să știi despre noile iPad Pro și Air care vor fi lansate în martie.

Amazon renunță la produsele sale de marcă proprie

10 inovații pentru o grădină perfectă

Google Pixel 8 vs Google Pixel 8 Pro: pe care ar trebui să îl cumperi?

Cum arată Samsung Galaxy A35. Primele randări.

Galaxy S24 Ultra foloseștet itan mai ieftin decât iPhone 15 Pro?

Galaxy Z Fold 6 ar putea veni cu o variantă mai ieftină.