Elon Musk a făcut un cyborg - i-a băgat un cip în capul unui om.

Elon Musk a făcut un cyborg – i-a băgat un cip în capul unui om.

Luni, pe X, Elon Musk a dat o veste care te lasă cu gura căscată sau cu pielea de găină. Compania lui, Neuralink, a făcut primul cyborg din istorie – a implantat un cip în capul unui om.

Asta se întâmplă la doar câteva luni după ce Neuralink a zis că primește cereri pentru implanturi cerebrale. Ce înseamnă asta? Că îți bagă un cip mic de tot în craniu, care apoi se leagă cu niște fire și senzori de creier.

Elon Musk spune că asta e o soluție pentru oamenii cu dizabilități fizice sau mentale, care ar putea să își recapete mișcarea sau să facă lucruri noi. De exemplu, ar putea să controleze calculatoare sau orice altceva doar cu gândul, prin interfața creier-mașină.

Nu se știe cine e omul care a primit cipul și nici cum se simte. Elon Musk a zis doar că “se pare că se recuperează bine” (dar cine știe ce înseamnă asta după o zi de la operație) și că “rezultatele inițiale arată semnale bune de la neuronii lui”.

Probabil asta înseamnă că electrozii care intră în creierul lui, prin care cipul ar trebui să citească gândurile lui, funcționează. Dar nu se știe ce poate să facă omul cu aceste semnale în practică.

Neuralink a testat cipurile pe animale de ani de zile, dar se zice că nu prea au respectat regulile și au avut probleme cu autoritățile. Totuși, anul trecut au primit permisiunea de la FDA din SUA să facă teste pe oameni – și se pare că au făcut-o.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iPhone 16 Pro Max promite o baterie record: cât ar putea ține cu o singură încărcare.

Ce telefon Android a fost cel mai căutat în 2023? Surpriză mare!

One UI 6.1 – O Nouă Era pentru Galaxy S23 Ultra

Telefoanele high-end Honor Magic 6 vin în Europa.

Google Pixel Fold: S-au scurs specificațiile complete ale telefonului pliabil.

Surpriză: Galaxy S24 și S24 Plus primesc cipuri Snapdragon în afara SUA

Ecrane de top la prețuri accesibile? Samsung A35 și A55 răspund provocării!

Humane AI PIN: O alternativă pentru smartphone de la Humane AI pe care o poți purta toată ziua

Iphone se 4 ar putea primi face id și o cameră de 48 megapixeli

Antarctica are 4G și noi încă așteptăm 5G la unele orase.

Cum să încarci telefonul Android fără cablu și cu magneți? Simplu cu MagSafe.

IOS 17.2, acum oficial pe piață alături de o aplicație nou-nouță