Iată bateria care garantat nu ia foc.

Iată bateria care garantat nu ia foc.

Ai auzit de bateriile litiu-ion care explodează și provoacă incendii? Probabil că da, pentru că sunt la ordinea zilei. Poate îți mai aduci aminte și de cazul Galaxy Note 7, telefonul Samsung care a fost retras de pe piață pentru că se aprindea singur.

Ei bine, se pare că există o soluție pentru această problemă, și vine din SUA. Un producător american a inventat o baterie care nu ia foc nici dacă o împuști.

Bateria se numește Nanotech Energy și este făcută din grafenă și un electrolit special, care îi conferă rezistență și stabilitate. Compania spune că bateria poate fi folosită pentru orice tip de dispozitiv, de la mașini electrice la scutere electronice și telefoane.

Dacă nu ne crezi, uită-te la videoclipul de mai jos, în care cineva a tras cu un pistol în baterie, și nu s-a întâmplat nimic. Nici o flacără, nici o explozie, nici măcar o scânteie. În schimb, bateria litiu-ion a ars ca o torță.

Bateria Nanotech Energy poate funcționa la temperaturi între 40 și 60 de grade Celsius, dar nu se va aprinde nici la 180 de grade Celsius. Asta înseamnă că poți să-ți lași telefonul în mașină vara, fără să-ți faci griji. Bateria nu este încă disponibilă pe piață, dar Voltaplex, care a semnat un contract cu producătorul, acceptă deja precomenzi pentru această tehnologie.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Samsung Galaxy S24 Ultra se arată pe afișe în Brazilia și e uimitor

Acestea sunt cele mai populare aplicații mobile. Surpriza pe locul 9.

VW anunță integrarea ChatGPT în mașinile lor.

Amazon pregătește un monstru de inteligență artificială: Olympus!

Android 14 și One UI 6, disponibile și pentru gama medie Galaxy.Vezi Lista.

TOP 8 Cele mai populare modele de mașini electrice.

iPhone 15 Pro Max va fi cel mai popular, datorită camerei sale periscopice

MagicOS 8.0 cu Android 14 vine pe aceste dispozitive HONOR

Oferta de Televizoare Samsung 2023.De la HD-8K avem de toate.

Microsoft își îmbunătățește Copilot, asistentul AI care îți face imagini spectaculoase.

Chipset Snapdragon 8 Gen 3: Cel mai nou și mai puternic procesor mobil de la Qualcomm

Samsung Galaxy A35 a revenit pe scenă.