Pasageri care țipă, acoperișuri care se înalță: răcirea vremii a adus apocalipsa în Europa de Vest

Pasageri care țipă, acoperișuri care se înalță: răcirea vremii a adus apocalipsa în Europa de Vest

Furtuna de ieri a provocat alarmă într-un zbor spre Majorca și pagube serioase pe insulă.

@skynews

A #flight to #Mallorca was hit by severe #turbulence after getting caught up in a powerful storm. The #pilot said the plane was thrown around by cross winds of 80mph as it approached the #Spanish island. 🔗 Link in bio for more @Sky News

banner
♬ original sound – Sky News

Pompierii au fost chemați de sute de ori la fața locului, vânturile de aproape 100 km/h dărâmând acoperișuri, spulberând mobilierul și inundând străzile.

@wettercom

28.08.2023 – Über die spanische Insel Mallorca sind am Sonntag heftige Unwetter hinweggezogen. Zahlreiche Flüge wurden gestrichen. Bilder der Unwetterschäden und mehr Informationen im Video, auf wetter.com und in der wetter.com-App. #unwetter #wetter #wettercom #unwetterchaos #mallorca #urlaub #reisen #unwetterschäden #hagel #sturm #fyp

♬ Originalton – wetter.com – wetter.com

Furtuna a fost provocată de răcirea bruscă ce a înlocuit căldura extremă. Furtuna a lovit duminică Marea Mediterană, dezrădăcinând palmieri și avariind nave. Frontul face ca temperaturile să scadă cu aproximativ 10 grade Celsius acolo unde ajunge furtuna. În Mallorca, au căzut 45 de mm de ploaie în jumătate de oră, de două ori mai mult decât într-o lună august în medie, potrivit unei stații de măsurare.

O furtună cu grindină puternică a lovit ieri zona Munchen. În sudul Germaniei, cea mai mare alertă roșie este în continuare în vigoare pentru furtuni, la fel și în vestul Austriei, nordul Italiei și Elveția.

@currybeatz0

Hagelunwetter zerschlägt Autoscheibe, Hagel sammelt sich im kofferraum. (Autobahn Garmisch-München.) #fy #fyp #foryoupage #viral #heftig #hagelunwetter #unwetter #garmischpartenkirchen #hagelschauer #gewitter #downburst #Superzelle

♬ Originalton – Nils – CurryBeatZ

Potrivit Crisis24, o alertă portocalie a fost emisă pentru vestul Austriei, Bosnia și Herțegovina, cea mai mare parte a Croației, Corsica, restul Germaniei, Ungaria, centrul Italiei, Kosovo, Muntenegru, Serbia, sudul Slovaciei și Slovenia.

În Germania, străzi și case au fost inundate, 150 de case din Bad Bayersoien fiind avariate de inundații. În Kissing Aichach-Friedberg, 100 de rezidenți au trebuit să fie evacuați dintr-un azil de bătrâni.

7wMzvNdjes7C29A1Qms xxl
Acoperișurile avariate sunt reparate în Bad Bayersoien Foto: PETER KNEFFEL/dpa Picture-Alliance via AFP

În Austria, inundațiile au provocat închiderea mai multor linii de cale ferată și alunecări de teren în mai multe locuri. În Alpi, temperaturile record au fost înlocuite de o scădere bruscă a temperaturilor, zăpada căzând la altitudini mai mari și apa inundând zonele mai joase.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Trump postează pe Truth Social pe drumul spre a fi arestat: ‘Nu-mi vine să cred că se întâmplă asta’

Legislarea restricțiilor privind avorturile în Carolina de Nord și Nebraska

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina