Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Nu e o glumă, e o întrebare serioasă. Pentru că o Tesla Model Y care a ars ca o torță pe autostrada I-65 a consumat mai multă apă decât o familie de patru persoane în aproape un an.

Asta se întâmplă când ai o mașină electrică și nu știi să o conduci. Așa a pățit un șofer nefericit care a provocat un incendiu spectaculos chiar în ajunul Crăciunului. Pompierii din Pine Level au venit să-l salveze, dar au avut o surpriză neplăcută. Au trebuit să cheme întăriri din șase localități învecinate și să verse 137.000 de litri de apă într-o oră pentru a stăpâni flăcările.

Și nu credeți că a fost ușor. Incendiile de baterii la mașinile electrice sunt o adevărată bătaie de cap pentru pompieri. Nu poți să le stingi cu apă obișnuită sau cu spumă, cum faci la mașinile cu benzină. Bateria se încinge, se aprinde și scoate gaze toxice. Și dacă nu ești atent, se reaprinde după câteva ore sau zile. Trebuie să ai echipament special și multă răbdare. Sau să lași focul să se consume de la sine.

Dar nu credeți că Tesla a fost cea mai rea. Un Nissan Leaf a făcut și mai multe pagube lângă Nashville. A fost nevoie de 170.000 de litri de apă pentru a-l stinge. Asta în timp ce o mașină normală se stinge cu doar 2 000-3 000 de litri.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Știri de ultimă oră: armata israeliană a înconjurat Gaza

Cum ne afectează domul de căldură care se așterne peste Europa

 GraphCast, un nou sistem de inteligență artificială de la Google care îți spune vremea mai bine și mai repede ca niciodată

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina

OpenAI a renunțat la interdicția de a folosi ChatGPT în scopuri militare: ce secrete ascunde chatbot-ul?

Cum să descarci Reels de pe Instagram – noua funcție e disponibilă pentru toți

WhatsApp ne ia ochii cu reclame!

Dezastru natural care bate ;la ușă: Ce se va întâmpla în următoarele zile?

TOP 3 cele mai bune trambuline in 2023. Ghid de cumparaturi.

O navă britanică, atacată cu rachete în Marea Roșie de rebelii yemeniți

Elon Musk și-a lansat chatbotul Grok, care face mișto de gătitul de cocaină

Avdiivka, orașul asediat de ruși. Ucrainenii se luptă cu disperare: „Ne atacă din toate părțile, cu tot felul de brigăzi”