Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Tesla în flăcări: câtă apă crezi că a trebuit să toarne pompierii?

Nu e o glumă, e o întrebare serioasă. Pentru că o Tesla Model Y care a ars ca o torță pe autostrada I-65 a consumat mai multă apă decât o familie de patru persoane în aproape un an.

Asta se întâmplă când ai o mașină electrică și nu știi să o conduci. Așa a pățit un șofer nefericit care a provocat un incendiu spectaculos chiar în ajunul Crăciunului. Pompierii din Pine Level au venit să-l salveze, dar au avut o surpriză neplăcută. Au trebuit să cheme întăriri din șase localități învecinate și să verse 137.000 de litri de apă într-o oră pentru a stăpâni flăcările.

Și nu credeți că a fost ușor. Incendiile de baterii la mașinile electrice sunt o adevărată bătaie de cap pentru pompieri. Nu poți să le stingi cu apă obișnuită sau cu spumă, cum faci la mașinile cu benzină. Bateria se încinge, se aprinde și scoate gaze toxice. Și dacă nu ești atent, se reaprinde după câteva ore sau zile. Trebuie să ai echipament special și multă răbdare. Sau să lași focul să se consume de la sine.

Dar nu credeți că Tesla a fost cea mai rea. Un Nissan Leaf a făcut și mai multe pagube lângă Nashville. A fost nevoie de 170.000 de litri de apă pentru a-l stinge. Asta în timp ce o mașină normală se stinge cu doar 2 000-3 000 de litri.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

Threads, noul site de social media al Meta, vine în Europa de Crăciun

Putin, Medvedev și Kremlinul au reacționat la comentariile jignitoare ale lui Biden la adresa președintelui rus, dar într-un mod diferit.

Starlink oferă internet gratuit într-o singură țară timp de 3 ani

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Rihanna și-a ascuns atât de bine sarcina, încât nici cei 280 de dansatori de back-up nu au aflat până la Super Bowl

Românii cu dizabilități vor primi vouchere de până la 7.000 de euro pentru tehnologie asistivă.

YouTube și reclamele: o poveste de dragoste și ură. Ce vă place mai mult?

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

Concediat din Marina Militară pentru că a postat fotografii picante, în uniformă, pe OnlyFans