Problema uriașă, guvernele sunt îndemnate să acționeze acum

Problema uriașă, guvernele sunt îndemnate să acționeze acum

Guvernele au fost îndemnate joi de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) să stabilească imediat reguli școlare privind utilizarea instrumentelor de inteligență artificială, cum ar fi chatbotul ChatGPT, inclusiv restricții pentru cei mai mici copii.

Într-un ghid publicat joi, UNESCO a afirmat că autoritățile nu sunt pregătite să abordeze preocupările etice legate de utilizarea inteligenței artificiale în școli.

Potrivit ghidului, organismul de educație recomandă legarea utilizării inteligenței artificiale generative de o limită de vârstă de cel puțin 13 ani

În conformitate cu o lege din SUA, ChatGPT poate fi folosit doar de persoane cu vârsta de peste 13 ani, amintește raportul.

Înlocuirea profesorilor din școli cu astfel de instrumente poate afecta bunăstarea emoțională a copiilor și îi poate lăsa vulnerabili la manipulare, a avertizat agenția ONU cu sediul la Paris.

Directorul general al UNESCO, franțuzoaica Audrey Azouley, a declarat într-un comunicat că „inteligența artificială poate fi o mare oportunitate pentru umanitate, dar poate provoca și daune”.

„Nu ar trebui să fie introdusă în educație fără o reglementare guvernamentală”, a subliniat directorul general.

Programele de inteligență artificială generativă au proliferat de când ChatGPT, dezvoltat de start-up-ul californian OpenAI în 2022, și-a demonstrat capacitatea de a genera eseuri, poezii și conversații coerente pe baza câtorva întrebări formulate succint.

Succesul acestei tehnologii a stârnit îngrijorări cu privire la potențialul de apariție a unor noi forme de plagiat și de înșelăciune directă în școli și universități, dar are un potențial de utilizare în domeniul mai larg al educației.

Recomandarea UNESCO a subliniat că instrumentele de inteligență artificială pot ajuta elevii să învețe mai ușor, cum ar fi producerea de subtitrări, dar guvernele ar trebui să reglementeze utilizarea acestora.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Românii cu dizabilități vor primi vouchere de până la 7.000 de euro pentru tehnologie asistivă.

CCR zice că foștii parlamentari merită pensii speciale.

Știrile zilei – 13 aprilie 2023

Prabusirea lui Cristofor Columb: Reevaluarea istoriei descoperirii Americii

Twitter va avea un nou CEO, dar ce se întâmplă cu Elon Musk?

Google Pixel 6 Pro: Google știa de problemele cu supraîncălzire?

DarkBERT: O nouă inteligență artificială învață exclusiv pe dark web

DOLIU: UN BĂIAT DE 13 ANI ESTE NOUA VICTIMĂ A PROVOCĂRII BRUTALE DE LA TIKTOK

Poliția Germană a confiscat 50.000 de bitcoini, în valoare de aproximativ 2 miliarde de euro.

Renault Twingo Legend electric: mică, dar puternică, ieftină, dar elegantă, simplă, dar eco-friendly

Marea Britanie regretă Brexit-ul

Pentagonul: Balonul spion doborât făcea parte dintr-un program mai amplu de supraveghere