Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Casa Albă îi auditează pe directorii generali ai Google, OpenAI și Microsoft

Directorii executivi ai Google, Microsoft, OpenAI și Anthropic se vor întâlni joi cu vicepreședintele SUA, Kamala Harris, și cu înalți oficiali guvernamentali americani, pentru a discuta probleme cheie în domeniul inteligenței artificiale (AI).

Invitându-i pe directorii executivi, Casa Albă a precizat: „Președintele Joe Biden a declarat că companii precum a acestora trebuie să se asigure că produsele lor sunt sigure înainte de a le pune la dispoziția publicului.” Printre preocupările țării cu privire la IA se numără încălcarea confidențialității, prejudecățile și temerile că escrocheriile și dezinformările se vor răspândi mai repede.

În aprilie, Joe Biden a declarat că nu se știe încă dacă inteligenta artificiala (IA) este periculoasă, dar a subliniat că societățile de tehnologie au responsabilitatea de a se asigura că produsele lor sunt sigure. „Social media a arătat deja cum tehnologiile puternice pot provoca prejudicii în lipsa unor măsuri de protecție adecvate”, a adăugat el.

Guvernul solicită observații publice cu privire la măsurile de responsabilitate propuse pentru sistemele de inteligență artificială, având în vedere preocupările tot mai mari legate de impactul acestora asupra securității naționale și a educației. Luni, reprezentanți ai Consiliului de politică internă al Casei Albe și ai Biroului de politică științifică și tehnologică al Casei Albe au scris într-o postare pe blog că această tehnologie ar putea prezenta riscuri grave pentru lucrători.

La reuniunea de joi vor participa, printre alții, Jeff Zients, șeful de cabinet al lui Biden, adjunctul șefului de cabinet Bruce Reed, consilierul pentru securitate națională Jake Sullivan, directorul Consiliului Economic Național Lael Brainard și secretarul pentru comerț Gina Raimondo.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

UPDATE – Accident grav în Ungaria, patru elicoptere de ambulanță au ajuns la fața locului pentru a-i salva pe răniți.

Aeroportul Brașov are deja un buget, în acest an fiind așteptați 150 de mii de pasageri