apa-disparut-in-venetia

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

A dispărut apa de sub gondolele venețiene.


Nivelul apei din canalele venețiene este atât de scăzut încât în multe locuri – pe străzile cu apă puțin adâncă – gondolele și taxiurile acvatice nu mai pot naviga. Chiar și serviciile publice au fost perturbate, existând zone în care ambulanțele pot circula cu barca, dar care nu mai pot ajunge acum.

Experții spun că nivelul neobișnuit de scăzut al apei în orașul din nordul Italiei nu este cauzat direct de secetă, dar este clar că lipsa ploilor a agravat problema, potrivit Bloomberg, al cărui articol a fost analizat de VG.

Nivelul apei în râul Po și în alte lacuri din Italia este, de asemenea, extrem de scăzut, potrivit grupului de mediu Legambiente. Nivelul apei celui mai lung și mai important râu al țării, care se varsă în Marea Adriatică la aproximativ 50 de kilometri sud de Veneția, este cu 61% mai mic decât de obicei, dar și Lacul Garda are niveluri minime record.

Articolul amintește, printre altele, că Veneția s-a confruntat adesea cu niveluri de apă prea ridicate în ultimii ani. Cea mai mare mare din ultima jumătate de secol a fost în 2019, care a provocat pagube de aproximativ 1 miliard de euro în oraș. În urma acestei situații, orașul a început să lucreze la programul de protecție împotriva inundațiilor MOSE, care ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

Parlamentul României a elaborat un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale

Încă două noi tronsoane de drumuri naționale vor lega Ungaria și România

Blogul folosește cookie-uri pentru o funcționare mai rapidă. Apăsați Sunt de acord pentru cea mai bună experiență View more
Sunt de acord
Nu