apa-disparut-in-venetia

Canalele din Veneția. O priveliște înfricoșătoare – video

A dispărut apa de sub gondolele venețiene.


Nivelul apei din canalele venețiene este atât de scăzut încât în multe locuri – pe străzile cu apă puțin adâncă – gondolele și taxiurile acvatice nu mai pot naviga. Chiar și serviciile publice au fost perturbate, existând zone în care ambulanțele pot circula cu barca, dar care nu mai pot ajunge acum.

Experții spun că nivelul neobișnuit de scăzut al apei în orașul din nordul Italiei nu este cauzat direct de secetă, dar este clar că lipsa ploilor a agravat problema, potrivit Bloomberg, al cărui articol a fost analizat de VG.

Nivelul apei în râul Po și în alte lacuri din Italia este, de asemenea, extrem de scăzut, potrivit grupului de mediu Legambiente. Nivelul apei celui mai lung și mai important râu al țării, care se varsă în Marea Adriatică la aproximativ 50 de kilometri sud de Veneția, este cu 61% mai mic decât de obicei, dar și Lacul Garda are niveluri minime record.

Articolul amintește, printre altele, că Veneția s-a confruntat adesea cu niveluri de apă prea ridicate în ultimii ani. Cea mai mare mare din ultima jumătate de secol a fost în 2019, care a provocat pagube de aproximativ 1 miliard de euro în oraș. În urma acestei situații, orașul a început să lucreze la programul de protecție împotriva inundațiilor MOSE, care ar trebui să fie finalizat până la sfârșitul anului 2023.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook și Instagram fără reclame vor costa 10 euro pe lună

Csíki Sör: Coproprietarul Olandez câștigă primul proces în instanță împotriva lui Lénárd András în cazul falimentului fabricii de chipsuri

Sonos pregătește un soundbar de ultimă generație și un dispozitiv de streaming video

O navă britanică, atacată cu rachete în Marea Roșie de rebelii yemeniți

Un petrolier norvegian, lovit de o rachetă în Yemen: ce se întâmplă în Marea Roșie și cum afectează Canalul Suez

Hamas își recunoaște adevăratele intenții: De ce au atacat de fapt Israelul

Pasageri care țipă, acoperișuri care se înalță: răcirea vremii a adus apocalipsa în Europa de Vest

Acesta este sistemul smart TV de la Samsung anul acesta

Până acum, ar putea fi 1800 de victime ale cutremurelor din Turcia, am adunat ceea ce se poate şti despre catastrofă

Inteligența artificială: un domeniu în expansiune și necontrolat. Cine îi poate pune limite?

Lupta Georgiei pentru aderarea la UE pe fondul presiunilor politice din partea Rusiei

A fost prins individul de 34 de ani care a răpit-o pe Melinda, fetița de 13 ani din Sighetu Marmatiei.