Fără telefoane în școli: cum arată noua regulă propusă de guvernul Britanic.

Fără telefoane în școli: cum arată noua regulă propusă de guvernul Britanic.

Ai auzit ce vrea să facă guvernul britanic? Să interzică telefoanele mobile în școli. Da, ai citit bine. Nu mai ai voie să îți iei telefonul la școală, să îl folosești în timpul orelor sau să îl ții în buzunar. Asta scrie The Guardian, care a aflat de la miniștrii britanici că se pregătește un regulament în acest sens.

Nu e prima dată când se încearcă așa ceva. Unele școli au încercat deja să limiteze utilizarea telefoanelor mobile, dar nu le-a mers prea bine. Un director de școală a spus că elevii ar fi mai atenți și mai cuminți fără telefoane, dar părinții s-au opus. Ei zic că telefoanele sunt necesare pentru siguranța și comunicarea copiilor.

Regulamentul nu e încă obligatoriu, ci doar o recomandare pentru școli. Dar are și niște idei concrete de cum să pună în practică interdicția:

  • elevii să își lase telefoanele acasă,
  • sau să le dea la intrarea în școală,
  • sau să le pună în dulapuri,
  • sau, uneori, să le aibă la ei, dar să nu le folosească – de parcă nu fac asta deja.

Problema e că nu e ușor să verifici dacă elevii respectă regulile. Potrivit Ofcom, 97% dintre elevii de 12 ani au un telefon mobil la școală. Și nu e doar o chestiune de distracție sau de plictiseală. Telefoanele pot fi și o sursă de probleme, cum ar fi hărțuirea sau izolarea socială.

Ghidul le spune școlilor să le explice elevilor de ce e bine să nu își folosească telefoanele și să le ceară profesorilor să dea un exemplu prin faptul că nu își folosesc telefoanele în școală.

Gillian Keegan, secretarul de stat pentru educație, a declarat că ghidul va ajuta școlile să fie mai consecvente în această chestiune. Ea crede că e mai important pentru copii să vorbească față în față și să își facă prieteni decât să stea pe chat.

Tu ce crezi? E o măsură bună sau nu? Ai vrea să se aplice și la noi? Cum te-ai descurca fără telefon la școală? Lasă-mi un comentariu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cum să faci provizii de ulei cu un ban. Trucul românesc care a dat peste cap Kaufland

Zborurile de pe Aeroportul Luton din Londra sunt anulate din cauza unui incendiu.

Samsung One UI 6 poate să-ți strice telefonul Galaxy? Ce trebuie să știi înainte de a face update

Prabusirea lui Cristofor Columb: Reevaluarea istoriei descoperirii Americii

Spotify se confruntă cu probleme financiare: mii de oameni își pierd jobul.

Hackerii chinezi au spart AirDrop și au accesat datele personale ale utilizatorilor Apple

Un ofițer superior rus a recunoscut totul despre crimele de război din Ucraina

Scandal la Dinamo: un instructor de înot a violat o fetiță de 7 ani

Membrii unei grupări infracționale au fost arestați pentru că distribuiau droguri în rândul elevilor și studenților din marile orașe ale țării

După autoritățile locale, în curând și populația se va putea înscrie în programul Rabla Local

Al Treilea Război Mondial este aproape: Bombardiere americane surprinse la granița cu Rusia

Cum să-ți pierzi permisul pe viață dacă ești băut sau drogat la volan.