Consilierul special John Durham a concluzionat că FBI nu ar fi trebuit niciodată să lanseze o anchetă completă între Trump și Rusia

Consilierul special John Durham a concluzionat că FBI nu ar fi trebuit niciodată să lanseze o anchetă completă între Trump și Rusia

FBI nu ar fi trebuit să deschidă niciodată o anchetă asupra lui Donald Trump în legătură cu acuzațiile de colaborare cu Rusia în timpul alegerilor din 2016, potrivit unui raport întocmit luni de procurorul special care investighează acest caz, relatează CNN. John Durham a fost desemnat în 2019, în timpul administrației Trump, să analizeze ancheta agenției, cunoscută sub numele de „Crossfire Hurricane”. Ancheta a fost lansată în timpul campaniei electorale prezidențiale din 2016, pe fondul acuzațiilor că echipa de campanie a lui Donald Trump a colaborat cu Rusia pentru a influența rezultatele alegerilor.

Potrivit raportului de peste 300 de pagini al lui John Durham, FBI nu a respectat regula strictă a fidelității față de lege și a trecut cu vederea considerente politice atunci când a lansat ancheta asupra lui Donald Trump, relatează MTI.
Raportul spune că FBI și-a bazat investigația pe informații brute și nesusținute. Potrivit raportului, agenția s-a bazat în mod explicit pe pistele furnizate de adversarii politici ai lui Donald Trump.

banner

Rezumatul investigației îi menționează pe fostul director al FBI James Comey și pe fostul său adjunct Andrew McCabe și îndeamnă agenția de anchetă și agenția de supraveghere a acesteia, Departamentul de Justiție, să învețe lecții din acest caz, în special în ceea ce privește investigațiile sensibile din punct de vedere politic. În timpul anchetei din 2019, John Durham a propus în total trei urmăriri penale pentru inducerea în eroare a autorității, dintre care două s-au soldat cu achitări și una cu o condamnare. Un oficial FBI, Kevin Clinesmith, a pledat vinovat pentru falsificarea unui e-mail și a fost condamnat la muncă în folosul comunității pentru a evita închisoarea.

FBI a răspuns la raport într-o declarație, afirmând că agenția a tras anterior concluziile din povestea de acoperire a Operațiunii Crossfire Hurricane din 2016-2017 și a făcut modificări la mai multe dintre regulile sale de procedură.

Donald Trump a reacționat la raport pe rețelele de socializare. El a scris că investigația extinsă a constatat că ancheta Trump-Rusia nu ar fi trebuit să fie lansată niciodată și că a dovedit, de asemenea, că „poporul american a fost indus în eroare, la fel cum este indus în eroare și astăzi”. Într-o declarație, fostul director al FBI, James Comey, cere ca democrații să fie trași la răspundere pentru ancheta care a fost lansată în mod greșit împotriva sa.

Președintele republican al Comisiei juridice din Camera Reprezentanților, Jim Jordan, a anunțat că legislativul îl va cita pe John Durham în legătură cu acest raport.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Legislarea restricțiilor privind avorturile în Carolina de Nord și Nebraska

Kitul de supraviețuire de vineri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 14 aprilie 2023

Robotul trimis la reactorul de la Fukushima se întoarce cu vești proaste