kim jong un

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

Coreea de Nord a confirmat vineri că a lansat cu o zi înainte o rachetă balistică intercontinentală, liderul nord-coreean Kim Jong Un și fiica sa supervizând personal testul, potrivit presei locale.

Racheta lansată joi spre Marea Japoniei a fost de tip Hvasong-17, a precizat agenția de presă de stat KCNA, adăugând că a fost un răspuns la exercițiile militare americano-sud-coreene care au început luni.

A fost lansată racheta balistică intercontinentală Hvasong-17. Foto: MTI/EPA/KCNA
A fost lansată racheta balistică intercontinentală Hvasong-17. Foto: MTI/EPA/KCNA

În fotografiile publicate în ziarul Rodong Sinmun, al Partidului Muncitorilor din Coreea, aflat la putere, Kim Jong Un este văzut privind racheta alb-negru în timp ce zboară pe cer cu ajutorul unui binoclu.

În imagini apar liderul și fiica sa. Potrivit KCNA, testul confirmă capacitatea militară a rachetei balistice intercontinentale. De asemenea, articolul a subliniat că lansarea rachetei nu a avut niciun impact negativ asupra securității țărilor vecine.

kim jong un si fiica sa
Fiica lui Kim Jong Un, Kim Ju AE, privește „racheta monstru”. MTI/EPA/KCNA

Armata sud-coreeană declarase anterior că racheta se afla pe o traiectorie care evita să survoleze alte țări. Kim Jong Un a declarat joi că Coreea de Nord va răspunde la armele nucleare cu arme nucleare, iar KCNA a relatat că liderul nord-coreean a făcut apel la o consolidare ireversibilă a descurajării nucleare.

Descrisă de analiștii militari drept o „rachetă monstru”, Hvasong-17 are teoretic o rază de acțiune suficientă pentru a ajunge pe continentul american. În 2017, Coreea de Nord a înghețat testele cu rachete balistice intercontinentale și lansările nucleare experimentale.

Însă, după ce discuțiile privind dezarmarea nucleară cu fostul președinte american Donald Trump au eșuat, Kim Jong Un a avertizat că țara sa ar putea relua ambele activități.

Lansarea rachetei balistice intercontinentale a coincis cu vizita președintelui sud-coreean Yun-seok Yol la Tokyo, în contextul în care Coreea de Sud și SUA organizează cel mai mare exercițiu militar comun din ultimii cinci ani. Manevrele militare, denumite Freedom Shield, au început luni.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Traficanți internaționali de droguri prinși în România

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Zuckerberg, față în față cu părinții victimelor social media: „Aveți mâinile pătate de sânge”

Scandal! Mulți clienți Apple au primit iPhone-uri false după ce au comandat online in UK.

Tesla este nevoită să recheme din nou în service sute de mii de mașini

Noul buton lateral pentru iPhone 15 Pro a fost dezvăluit

Parlamentul României a elaborat un proiect de lege privind reforma pensiilor speciale

Noua lege a permisului de conducere pentru categoria B, care include şi motocicletele. Senatul a votat favorabil după reexaminarea cerută de preşedinte

Facebook lansează o nouă funcție uriașă în septembrie

Un petrolier norvegian, lovit de o rachetă în Yemen: ce se întâmplă în Marea Roșie și cum afectează Canalul Suez

Rulada cu ciocolată neagră – rețetă delicioasă și ușor de preparat

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?