Săriturile, ca și alergatul sau înotul, sunt o formă naturală de exerciții fizice, ceea ce înseamnă că pe o trambulină te miști spontan, fără prea mult efort. Cele mai bune trambuline vă ajută să vă puneți în formă, să vă îmbunătățiți condiția fizică și chiar vă fac mai fericiți. Și este o veste grozavă că și copilul tău se poate distra pe trambulină, pentru că tocmai copiii sunt cei cărora le place să sară.
Dar cum alegi o trambulină care să fie nu doar potrivită pentru copii, ci și sigură și chiar să se potrivească nevoilor tale? Testul nostru de trambuline acoperă cele mai bune trambuline, pe baza recenziilor clienților și experților din industrie. De asemenea, actualizăm acest test de trambulină în mod regulat pentru a ne ține cititorii la curent cu informații noi.
Cum să alegeți cea mai bună trambulină pentru copii?
- În interior sau în aer liber. În prezent, sunt comercializate atât trambuline concepute pentru utilizare în aer liber, cât și trambuline practice pentru utilizare în interior. În primul caz, este necesară o husă de protecție specială, care fie face parte din ambalaj, fie trebuie achiziționată separat. Lucrul pozitiv este că, dacă aveți o grădină mare, puteți cumpăra o trambulină cu un diametru de 400 cm, ceea ce va fi o adevărată experiență. Trambulinele de interior sunt, de înțeles, mai mici, multe modele fiind practice de pliat și de depozitat, de exemplu sub pat sau într-un dulap încorporat.
- Siguranță și certificări. Dacă o trambulină este marcată cu „GS”, înseamnă că a fost testată pentru siguranță. În prezent, majoritatea trambulinelor au acest marcaj, dar verificați ambalajul sau alte modalități de a verifica marcajul înainte de a cumpăra. Vă puteți baza pe certificarea EN1176, care garantează o durată de viață mai lungă pentru trambulina dumneavoastră. Atunci când cumpărați, întrebați întotdeauna despre certificare și dacă aceasta îndeplinește standardele de siguranță.
- Plasă de siguranță pentru trambuline. Plasele de siguranță au propriul lor scop și, prin urmare, ar trebui să fie parte integrantă a fiecărei trambuline. Dacă nu face parte din pachet, cumpărați-o pentru propria siguranță, pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe ceilalți utilizatori ai trambulinei. De asemenea, sunt oferite plase de siguranță inferioare extrem de utile, care înconjoară zona de sub trambulină, împiedicând animalele de companie sau copiii mici să se afle sub trambulină. Plasele de siguranță pot fi amplasate în fața arcurilor sau în spatele arcurilor.
- Accesorii pentru trambuline. Pe lângă plasele de protecție, puteți cumpăra și o prelată de protecție utilă care protejează trambulina de intemperii, în special de ploaie. Mulți proprietari de trambuline nu cumpără scări pentru trambulinele lor pentru a facilita urcarea și coborârea de pe trambuline, acest lucru ar fi deosebit de important mai ales dacă au cumpărat una mai înaltă (uneori, astfel de scări fac deja parte din kit).
Inspiră-te atunci când faci cumpărături. Testul nostru de trambuline te va ajuta să te orientezi pe piață și să o alegi pe cea mai bună.
La ce să te uiți când alegi o trambulină?
- Dimensiunea
- Stabilitate
- Calitatea și numărul de arcuri
- Calitatea suprafeței de sărituri
- Siguranța
Ce plase de siguranță sunt cunoscute pentru trambuline?
O plasă de siguranță în fața arcurilor înseamnă că puteți sări doar într-o zonă în care nu există arcuri, ceea ce mulți experți consideră că este mai sigur, deoarece arcurile se află în spatele plasei de siguranță. Nu poți avea picioarele care să se lovească de arcuri.
Plasa de siguranță din spatele arcurilor înseamnă o zonă de sărituri mai mare, dar uneori poți sări pe arcuri, deși acestea ar trebui să fie într-o acoperire de calitate.
Am nevoie de o plasă de siguranță pe trambulina mea?
Da. Chiar și trambulina în sine se află la o anumită înălțime deasupra solului, iar atunci când cineva cade accidental lângă suprafața de sărituri în urma unei sărituri, reprezintă un mare pericol atât pentru copii, cât și pentru adulți.
Cât de înaltă ar trebui să fie plasa de siguranță?
Plasa de siguranță ar trebui să aibă o înălțime de aproximativ 3,5 m, deoarece puteți sări până la 2 m, deci trebuie să fie mai înaltă pentru a-și îndeplini scopul.
Ce dimensiuni și forme de trambuline există?
Cele mai comune dimensiuni sunt cele cu diametrul de 400 cm, 305 cm, 240 cm (dar trebuie să scădem spațiul pentru arcuri).
În general, cu cât trambulina este mai mare, cu atât este mai distractiv să sari pe ea. Cele mai mici de 240 cm nu mai sunt potrivite pentru adulți.
Trambulinele nu sunt doar rotunde, există și trambuline pătrate în ofertă. Există, de asemenea, trambuline cu prelată sau trambuline construite în pământ, asemănătoare unei piscine încorporate.
Atunci când alegeți dimensiunea trambulinei, trebuie să luați în considerare și dimensiunea zonei de instalare și siguranța acesteia. Una dintre cele mai importante caracteristici atunci când alegeți este dimensiunea. Trambulinele sunt disponibile în prezent cu diametre de la 90 la 460 cm. Așezați trambulina astfel încât să existe cel puțin 1 metru de spațiu liber în jurul ei din motive de siguranță.
Trambulinele mai mici, până la un diametru de aproximativ 140 cm, sunt potrivite pentru utilizarea în interior, în special în apartamente.
Ce arcuri au trambulinele?
Arcurile puternice și mai lungi înseamnă o săritură mai bună și, prin urmare, salturi mai înalte și mai distractive. În orice caz, arcurile ar trebui să fie într-o carcasă de calitate, astfel încât să nu provoace accidental răni atunci când săriți pe ele și pentru ca săritura pe ele să nu vă doară.
Trambulinele de exterior trebuie puse deoparte în caz de vreme nefavorabilă?
O prelată vă va ajuta în caz de ploaie în timpul verii și va proteja trambulina de intemperii primăvara și toamna. Dar, în principiu, este necesar să depozitați trambulina în timpul iernii, este suficient doar în timpul lunilor de iarnă, când există zăpadă și îngheț.
Ce materiale sunt folosite în construcția trambulinei?
Trambulinele de înaltă calitate sunt fabricate din oțel special modificat (cunoscut sub numele de oțel galvanizat), care nu ruginește.
Care sunt beneficiile pentru sănătate ale săriturilor pe o trambulină?
Săriturile pe trambulină:
îmbunătățește coordonarea generală a corpului, reducând riscul de cădere și pierderea stabilității cu până la 40% la persoanele în vârstă,
întărește picioarele, astfel încât chiar și o plimbare lungă nu mai este o problemă,
înfrumusețează silueta și kilogramele coboară într-un mod distractiv (arzi în medie 800-1300 de calorii într-o oră de sărituri),
nu solicită șoldurile și genunchii,
întărește inima și plămânii.
Cum să sari în siguranță pe o trambulină?
Principiile de bază includ:
- să sari întotdeauna fără pantofi, purtând doar șosete,
- doar o singură persoană ar trebui să sară pe trambulină în același timp,
- cele mai grave leziuni apar atunci când se încearcă saltul, așa că nu faceți acest lucru (săriturile sunt distractive în sine)
- începeți întotdeauna cu sărituri joase și mai târziu „săriți” mai sus,
- nu săriți niciodată, chiar niciodată, direct la sol de pe trambulină (se pot produce leziuni la genunchi, glezne etc.)
- niciodată, dar niciodată nu săriți direct de pe trambulină în altă parte (de exemplu, de pe trambulină direct în piscină),
- învățați să vă opriți din săritură: opriți-vă sărind cu genunchii ușor îndoiți pe suprafața de săritură, acest lucru va opri săritura și o va face să se oprească.
Ce accesorii să cumpărați pentru trambulină
Puteți cumpăra o serie de accesorii pentru a vă ajuta să vă folosiți trambulina în siguranță. Cel mai important accesoriu este plasa de siguranță, care poate preveni vânătăile și rănile grave. Alte accesorii includ o treaptă pentru acces sigur la trambulină și o plasă de siguranță sub trambulină.
În plus față de aceste accesorii de siguranță, există multe alte accesorii interesante disponibile pentru achiziționare. De exemplu, o prelată de protecție pentru a proteja trambulina de intemperii și diverse buzunare de depozitare pentru telefoane mobile, bijuterii, echipament de gimnastică etc.
Cum să folosiți corect trambulina?
Trambulina este disponibilă de mai bine de 20 de ani și poate fi folosită de tineri și bătrâni, sănătoși și bolnavi deopotrivă, deoarece este cel mai confortabil echipament de exerciții din lume. Tot ce trebuie să faci este să sari în sus și în jos pe ea pentru a-ți pune sângele în mișcare. Pe lângă săriturile pe trambulină, puteți alerga și pe loc, ceea ce este ușor pentru articulații.
Având în vedere stilul de viață din ce în ce mai sedentar al oamenilor, este nevoie de sporturi recreative și aici intervine trambulina – nu necesită mult timp și este chiar ușoară pentru articulații. Folosiți trambulina timp de 2-3 minute pe zi pentru început, apoi creșteți timpul de exerciții cu câte un minut pe zi. Se recomandă ca timpul de exerciții să nu depășească 15 minute.
Curățarea și întreținerea trambulinei
Curățarea necorespunzătoare a trambulinei poate duce la deteriorarea suprafeței; nu curățați niciodată cu agenți de curățare agresivi și nu utilizați niciodată instrumente de curățare ascuțite, din metal. Este suficient să spălați cu apă curată și să clătiți. Înainte de fiecare utilizare, verificați dacă trambulina prezintă deteriorări vizibile. Acordați o atenție deosebită integrității suprafeței de sărituri și a plasei de protecție.
Urmărește-ne și pe Google News