Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Lăsata secului e ziua aia când te înfrupți din toate cele bune, ca să nu te gândești la ele când te apucă foamea de dulce în timpul postului crăciunului.

Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului în 2023 pică pe 14 noiembrie și e ultima șansă să te bucuri de ciocolată, prăjituri și alte ispite înainte să înceapă cel mai lung și mai greu post din an, Postul Crăciunului.

Postul Crăciunului începe miercuri, 15 noiembrie și durează 40 de zile, până pe 24 decembrie, când îți poți umple burta cu sarmale și cozonac. Dar până atunci, trebuie să te abții de la carne, ouă, lapte și alte produse de origine animală.

Lasatul secului pentru Postul Craciunului 2023

Primele zile de post sunt cele mai aspre. Până pe 21 noiembrie, când e și sărbătoarea Intrării în Biserică a Maicii Domnului, nu ai voie să mănânci nici măcar pește, ulei sau vin. Doar apă și pâine, ca să te simți ca un călugăr.

În timpul postului, nu ai voie să te însori, să te certi, să te îmbăț sau să faci alte lucruri care îți tulbură sufletul. Trebuie să te spovedești, să te rogi și să te pregătești pentru Împărtășanie.

Cuvântul sec, din sintagma „lăsatul secului”, nu înseamnă doar fără grăsime, ci și fără patimă. Nu degeaba se mai numește și lăsatul lumii. Trebuie să renunți la tot ce te ține legat de lumea asta și să te apropii de Dumnezeu.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Descoperire uimitoare sub World Trade Center: O navă din secolul XVIII

Dacă vrei să-ți iei un telefon de fițe, mai bine grăbește-te!

YouTube Playables: jocuri gratuite pentru abonații Premium

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 17 aprilie 2023

DACIA DUSTER 3 SE DĂ ÎN SPECTACOL PE ASFALTUL ROMÂNESC ÎN COSTUM DE PROBĂ.

Protest al fermierilor din Germania: Fără acord, fabrici si școli închise

A murit Burt Bacharach, celebrul compozitor al hiturilor „My Head” „I Say A Little Prayer” premiat cu Oscar.

De ce plătește Red Bull milioane de euro în dividende unui crescător de rațe thailandez?

Biluțe cu nuci – Rețetă delicioasă și ușor de preparat

Kitul de supraviețuire de miercuri dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 19 aprilie 2023

Bombă în presa sportivă din România. Gazeta Sporturilor, dată afară din tipografie fără nici o scuză!

Proprietarul de la Csíki Sör rămâne fără pașaport diplomatic după ce a fost prins cu viteză