X, în cădere liberă: cum a ajuns platforma lui Elon Musk să fie eclipsată de Instagram

X, în cădere liberă: cum a ajuns platforma lui Elon Musk să fie eclipsată de Instagram

X(fost Twitter) a fost odată regele publicității online, dar nu mai este. Ce s-a întâmplat? Ei bine, se pare că a avut de-a face cu două lucruri: gura lui Elon Musk și problemele sale de calitate. Așa că, mulți dintre cei mai mari clienți ai săi au zis “pa-pa” și au plecat la Instagram, unde au găsit o atmosferă mai plăcută și mai sigură pentru brandurile lor. Așa arată datele de la Sensor Tower.

De exemplu, Disney a cheltuit cu 40% mai mult pe Instagram decât pe X, Comcast cu 6%, iar Paramount a preferat Snapchat, unde și-a triplat bugetul. Nu e de mirare, dacă te gândești la ce a făcut Elon Musk, șeful lui X, la sfârșitul lui noiembrie. A insultat advertiserii care au părăsit X, folosind un limbaj vulgar și nepotrivit pentru un om de afaceri. Nu prea profesionist, nu-i așa?

Experții spun că aceasta este o reacție normală a celor care vor să-și protejeze imaginea. Dacă X nu poate să-și controleze conținutul și să evite reclamele nedorite, atunci ce rost are să mai investești în el? Mai bine să te duci la alte platforme, care îți oferă mai multă încredere și mai multă vizibilitate.

Și nu e doar vorba de bani. E vorba și de utilizatori. Sensor Tower spune că 51 dintre cei mai mari 100 de agenți de publicitate din SUA au renunțat la X. Și nu numai ei. Și numărul de utilizatori activi pe lună a scăzut cu 16% de la lansare. Cei care au rămas sunt cei mai fideli, dar cât timp vor rezista?

Bloomberg susține că X va face doar 2,5 miliarde de dolari din publicitate în acest an, după ce a pierdut aproape jumătate din venituri față de anul trecut. LSEG confirmă această cifră, dar X o neagă. Un director executiv al X spune că raportul și cifra sunt greșite. Dar cine să-l mai creadă?

Data.ai arată că X nu este singurul care suferă. Toate aplicațiile sociale care se bazează pe text sunt în scădere. Oamenii vor să vadă imagini și videoclipuri, nu să citească texte lungi și plictisitoare. Și asta se reflectă și în conținutul de știri. Instagram este noul favorit, pentru că este mai frumos, mai ușor și mai distractiv. X ar trebui să învețe de la el, dacă vrea să supraviețuiască.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Apple renunță la dezvoltarea propriului modem 5G?

Un bărbat belgian a vorbit cu inteligența artificială timp de săptămâni înainte de a se sinucide

 Pompierii din Harghita au găsit muniție rămasă din război lângă Băile Tușnad

Sute de mii de oameni și-au șters deja ad-blocurile din cauza interdicției de pe YouTube

Până la 10 zile de energie cu Honor Watch 4 Pro

Prison Break revine pe „ecrane”, dar cu surpize.

Producția globală de smartphone-uri, la cel mai scăzut nivel din ultimii 10 ani

Ghinion Curat: BMW-ul, Plăcuțele și Un Șofer cu Capul În Nori

Ce înseamnă Lăsata Secului pentru Postul Crăciunului 2023? Ultima zi când ai voie să mănânci ”de dulce” înainte de a te abține pentru Postul Nașterii Domnului

Iranul își trimite animalele în spațiu: Ce secrete ascunde capsula spațială?

Ce s-ar fi putut întâmpla? CEO-ul ChatGPT concediat în mod neașteptat: „Nu a fost complet sincer”

Ce face Zelensky? El a convocat pe neașteptate consiliul militar ucrainean