Tesla recheamă peste 2 milioane de mașini pentru a actualiza software-ul Autopilot

Tesla recheamă peste 2 milioane de mașini pentru a actualiza software-ul Autopilot

Tesla a anunțat marți că va rechema voluntar peste 2 milioane de mașini în SUA, după ce o investigație de doi ani a Administrației Naționale pentru Siguranța Traficului pe Autostrăzi (NHTSA) a descoperit probleme cu software-ul Autopilot. Acest software este o funcție experimentală de asistență la conducere, care permite mașinii să se dirijeze și să accelereze automat în anumite condiții.

Rechemarea vizează toate modelele de mașini Tesla lansate în ultimul deceniu, inclusiv Model S, Model X, Model 3 și Model Y. NHTSA a constatat că Autopilotul poate încălca legile sau obiceiurile de trafic locale și poate crește riscul de accidente, dacă șoferii nu intervin la timp.

tesla autopilot

Proprietarii de mașini afectate nu vor trebui să meargă la un centru de service Tesla, ci vor primi o actualizare de software prin internet, care va remedia problema. Actualizarea, versiunea 2023.44.30, va adăuga mai multe controale și avertismente la Autopilot și Autosteer, pentru a asigura o funcționare mai sigură și mai responsabilă. Mai mult, acum nici măcar nu mai este posibilă activarea acestora în anumite circumstanțe în care acest lucru era posibil anterior.

NHTSA a identificat nouă defecte de fabricație în software-ul Autosteer, care au fost corectate de Tesla în actualizarea curentă. Agenția a analizat peste 50 de accidente în care Autopilotul Tesla ar fi putut fi implicat sau nu ar fi prevenit coliziunea.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Ryanair, atacată pentru utilizarea ilegală a recunoașterii faciale

Cum a ajuns cel mai mare spital din Gaza să fie plin de morți și de câini flămânzi!

Kim Jong Un a supravegheat personal lansarea rachetei monstruoase

Scandal! Mulți clienți Apple au primit iPhone-uri false după ce au comandat online in UK.

PIXEL FOLD PRIMUL TELEFON MOBIL PLIABIL CARE VA PUTEA FI REPARAT ACASĂ.

Mark Zuckerberg se pregătește de apocalipsă și își face un palat anti-bombă

UniCredit şi Alpha Bank se unesc pentru a forma o bancă gigant în România

Părinții sunt devastați, un băiat de 6 ani a murit subit

Google ne spune ce căutări aduc bani grei

Apple riscă să-i dezamăgească din nou pe clienții săi cu ecranele iPhone 16 și 16 Plus

Râul Darling din Australia s-a transformat într-un râu cu pești morți