Bed Bath Beyond se prabuseste

Unul dintre cele mai mari lanțuri americane de mobilă pentru casă intră în faliment.

Bed Bath & Beyond, unul dintre cele mai importante lanțuri de mobilă și mobilier pentru casă din Statele Unite, a intrat duminică în faliment.

Marea companie, fondată în 1971, a cerut duminică protecția împotriva falimentului la un tribunal districtual din statul New Jersey, unde își are sediul. Într-un comunicat, aceasta a precizat că își va reduce treptat și în paralel activitatea și va căuta cumpărători pentru aproximativ 500 de magazine rămase, fie într-o singură tranșă, fie în mai multe tranșe. În cererea de faliment, a mai indicat că se așteaptă să își închidă toate magazinele până la 30 iunie.

Conducerea Bed Bath & Beyond a indicat în ianuarie că ar putea solicita protecția legii falimentului în viitorul apropiat, iar în februarie a declarat că are nevoie de un capital suplimentar de 1 miliard de dolari pentru a rămâne operațional. Până la sfârșitul lunii martie, investitorii oferiseră puțin peste 400 de milioane de dolari pentru a salva retailerul.

Bed Bath Beyond magazin

Ca parte a reducerilor, lanțul va opri unul dintre cele mai populare modele de afaceri ale sale, acceptarea cupoanelor de reducere de 20%, și va închide alte campanii de marketing în câteva zile, în timp ce va începe să-și vândă acțiunile rămase cu discount începând de luni. Bed Bath & Beyond se luptă de ani de zile cu scăderea vânzărilor, care a devenit dramatică în timpul epidemiei de coronavirus, când a fost nevoit să închidă aproximativ 200 dintre magazinele sale, și a închis mai multe magazine în ultimele luni.

Vânzările au scăzut cu 17% în 2020 și cu încă 14% în 2021. Analiștii de piață au subliniat că cea mai mare provocare pentru companie a fost ascensiunea retailerilor online, la care nu a reușit să răspundă prin schimbarea modelului său de afaceri.

Bed Bath & Beyond, fondat în 1971, a fost unul dintre primele lanțuri care a vândut așa-numita „Mobilier gata de asamblat” în Statele Unite. În 1985, avea doar 17 magazine în New York și California, în timp ce în 2019, compania avea peste 1.500 de magazine, dintre care 1.070 de magazine care le purtau numele.

La momentul declarării falimentului, duminică, compania opera doar aproximativ 360 de magazine Bed Bath & Beyond și 120 de magazine Buy Buy Baby care vindeau mobilier pentru copii. Acțiunile sale au atins cel mai ridicat preț în 2014, când valorau peste 80 de dolari, în timp ce vineri se tranzacționau cu doar 0,29 dolari la Bursa de Valori din New York.

Compania avea 32.000 de angajați în Statele Unite, Puerto Rico, Mexic și Canada în 20 februarie 2022, dar a anunțat o reducere de 20% în august anul trecut și a mai concediat încă 1.300 de persoane în acest an, în paralel cu închiderea magazinelor sale.

Între timp, IKEA a anunțat săptămâna aceasta că va deschide mai multe magazine în Statele Unite, ca parte a unui plan de afaceri multianual. Ingka Group, parte a producătorului suedez, a declarat joi că va cheltui 2,19 miliarde de dolari în următorii trei ani pentru a deschide opt magazine mari și nouă puncte de vânzare suplimentare în Statele Unite, un record de investiții într-o singură țară în istoria companiei.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Toate telefoanele iPhone 12 din Franța, rechemate în service din cauza nivelului ridicat de radiații

România tremură din nou. Cât de tare a fost cutremurul?

Un bărbat a fost jefuit, dar i-a fost returnat telefonul mobil pentru că nu era un iPhone

Apple riscă să-i dezamăgească din nou pe clienții săi cu ecranele iPhone 16 și 16 Plus

Sam Bankman-Fried Escrocul cu criptomonede FTX care a furat 10 miliarde de dolari a fost condamnat.

China oprește importul de fructe de mare din Japonia din cauza Fukushima

Samsung Galaxy A55 – Un dispozitiv surprinzător de ușor de reparat

Reducerea producției OPEC ar putea duce la creșterea prețului petrolului

Prețurile lui Galaxy S24 au fost dezvăluite: iată ce trebuie să știi.

Dacia Duster 3 2024, lansat oficial: design spectaculos, tehnologii moderne și preț accesibil

Imagini dramatice de la accidentul de tren din India, soldat până acum cu 280 de morți

Facebook lansează o nouă funcție uriașă în septembrie