Încă un cutremur în Turcia, pagube de sute de miliarde de dolari

cutremur nou in turcia
cutremur nou in turcia

Pagubele provocate de cutremurul din Turcia au depășit 100 de miliarde de dolari, iar Organizația Națiunilor Unite va organiza săptămâna viitoare o conferință a donatorilor pentru a strânge bani, a declarat marți șeful biroului Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNPD) din Turcia.

Turcia a fost lovită de un nou cutremur, potrivit site-ului de monitorizare a cutremurelor EMSC. La ora 11.47, un cutremur cu magnitudinea 4,6 a lovit centrul Turciei, epicentrul seismului fiind la o adâncime de cinci kilometri.

Pe 27 februarie, mai multe cutremure au fost raportate în Turcia, inclusiv un cutremur cu magnitudinea 4,9 cu puțin timp înainte de ora 3.00. De asemenea, au fost primite mai multe rapoarte de cutremure cu magnitudinea 3, 3,3 și 3,6 în regiune.

Ulterior, o altă replică moderată a lovit sudul Turciei. Epicentrul cutremurului, cu magnitudinea de 5,6 grade pe scara Richter, a fost în apropierea orașului Yesilyurt din provincia Malatya. Pe lângă un deces, există informații despre o sută zece răniți și 29 de clădiri prăbușite.

ONU: Pagubele produse în Turcia depășesc 100 de miliarde de dolari


Luisa Vinton, care se află în prezent în Turcia pentru o videoconferință, a descris condițiile din provincia Hatay din sudul Turciei, cea mai afectată de cutremur, ca fiind apocaliptice, subliniind că sute de mii de case au fost distruse în urma dezastrului.

Multe nevoi și foarte puține resurse

– a declarat Vinton, care a mai precizat că, deși această sumă este doar o estimare preliminară, ea reprezintă suma de la conferința donatorilor care va avea loc la Bruxelles la 16 martie.

Peste 52.000 de persoane au fost ucise în cutremurul care a lovit regiunea de frontieră dintre Turcia și Siria la 6 februarie, multe dintre ele murind în somn.

BANCA MONDIALĂ A ESTIMAT ANTERIOR PAGUBELE DIN TURCIA LA 34,2 MILIARDE DE DOLARI


Estimările nu includ nordul Siriei, unde ajutorul umanitar este încă mai greu de accesat din cauza războiului civil care se desfășoară din 2011.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Morbid: Pacienți implantați cu stimulatoare cardiace scoase din cadavre.

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Elon Musk spune că OMS conduce lumea

România, raiul gazelor ieftine din UE. La curent, ne luăm țeapă ca proștii 

WHATSAPP ESTE ACUM ACCESIBIL DE PE 5 TELEFOANE ÎN ACELAȘI TIMP

Despăgubiri în cazul Hexi Pharma

Râul Darling din Australia s-a transformat într-un râu cu pești morți

Doar 6 bănci vor rămâne pe linia de plutire până în 2025, deschizând calea introducerii banilor digitali – Interviu cu consilierul de investiții Edward Dowd

Black Friday la eMAG: peste 2,8 milioane de oferte la preţuri de năuc.

Inteligența artificială poate identifica diabetul pe baza câtorva cuvinte

Review ADATA Legend 960 Max 2TB: un SSD rapid, rece și compatibil cu PS5

A comandat un iPhone 15 de la Apple și a primit în schimb una Fake cu Android.