Război: Biden spune că avioanele de luptă F16 pot fi folosite doar în Ucraina

Război: Biden spune că avioanele de luptă F16 pot fi folosite doar în Ucraina

Brazilia nu a luat apărarea Ucrainei la summitul G7, unde președintele american Joe Biden a fost întrebat despre utilizarea avioanelor de luptă F16 care urmează să fie livrate Ucrainei.

Oferta Emag

Există încă multă incertitudine în jurul ocupației Bahmutului: în timp ce forțele rusești au declarat victoria, partea ucraineană spune că trupele lor încă luptă pentru orașul devastat, pe care au încercat să îl încerce pe jumătate. Niciuna dintre pozițiile părților aflate în conflict nu a fost confirmată în mod independent, potrivit rapoartelor zilnice de război ale Guardian și Reuters.

  • Vladimir Putin a felicitat armata rusă și grupul de mercenari Wagner pentru capturarea Bahmut (Artiomovsk în perioada sovietică).
  • Președintele ucrainean Volodymyr Zelensky a participat la summitul G7 de la Hiroshima , unde a subliniat în discursul său că Bahmut nu a fost ocupat de Rusia.

Viceministrul ucrainean al apărării, Hanna Mailar, a declarat


că se încearcă în continuare apărarea orașului și că acesta este pe jumătate înconjurat „pentru a distruge inamicul

În cadrul summitului G7, președintele american Joe Biden a anunțat un nou ajutor militar de 375 de milioane de dolari pentru Ucraina, sub formă de muniție, echipament militar și instruire.

Biden a declarat în cadrul unei conferințe de presă după summit că

a primit asigurări de la Zelensky că avioanele de luptă F16 occidentale nu vor fi folosite pe teritoriul rusesc, ci doar în interiorul granițelor Ucrainei, unde sunt staționate trupe rusești.

Biden a subliniat că un program comun al alianței antrenează piloți ucraineni pentru a folosi avioane de vânătoare F16, dar nu sunt furnizate avioane de luptă Kievului.

Zelensky a declarat la summitul G7 că încheierea războiului este o expresie a raționalității și a încercat să convingă cât mai mulți susținători să sprijine planul de soluționare a conflictului ucrainean.

El le-a mulțumit liderilor occidentali „pentru ajutorul acordat în apărarea democrației, a ordinii internaționale și a libertății”, dar s-a întrebat dacă acest ajutor este suficient.

Cu toate acestea, el nu a putut să aibă o întâlnire privată cu președintele brazilian Inácio Lula da Silva, se pare că din cauza unor probleme de programare. Lula a declarat că Vladimir Putin și Zelensky sunt responsabili în egală măsură pentru război și i-a acuzat pe aliații occidentali că au alimentat conflictul.

Ministerul rus de Externe a condamnat declarațiile anti-Rusia și anti-China de la summitul politizat al G7 din Japonia, afirmând că „inițiativa distructivă” a liderilor anglo-saxoni de la summit a fost o încercare de a submina stabilitatea globală.

Șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolai Patrușev, se va întâlni luni cu liderul Partidului Comunist Chinez, Chen Wenqing, pentru a analiza, printre altele, probleme legate de serviciile de informații și poliție, a relatat agenția de știri de stat RIA Novosti.

Patrușev este un fost șef al Serviciului Federal de Securitate (FSB) și un politician de orientare belicoasă din cercul intim al lui Putin, a precizat ziarul.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu este imposibil să producem de trei ori mai multă energie regenerabilă decât în prezent până în 2030.

Black Friday: acestea sunt produsele care atrag cei mai mulți cumpărători

ULTIMA ORĂ Ion Iliescu, trimis în judecată pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției. Curtea de Apel București a respins cererile de încetare a procesului, dar decizia poate fi atacată