Hackerii chinezi au spart AirDrop și au accesat datele personale ale utilizatorilor Apple

Hackerii chinezi au spart AirDrop și au accesat datele personale ale utilizatorilor Apple

Un raport recent dezvăluie că un grup de hackeri susținuți de guvernul chinez a reușit să pătrundă în AirDrop, sistemul de transfer de fișiere al Apple. Acest lucru le-a permis să afle numele, numerele de telefon și adresele de e-mail ale celor care folosesc AirDrop pentru a trimite sau primi fișiere între dispozitivele Apple.

AirDrop este un sistem care permite schimbul de fișiere între iPhone-uri, iPad-uri și Mac-uri care se află în apropiere. AirDrop are și o opțiune de anonimat, care ascunde datele personale ale expeditorului. Această opțiune este folosită de mulți activiști pro-democrație din China, care își împărtășesc mesaje și materiale critice la adresa guvernului.

Hackerii chinezi au reușit să spargă această opțiune de anonimat, folosind o tehnică numită rainbow table. Aceasta constă în crearea unei tabele cu toate combinațiile posibile de date personale și hash-urile lor. Un hash este o formă criptată de reprezentare a datelor, care este folosită de AirDrop pentru a le stoca. Hackerii au folosit rainbow table pentru a decripta hash-urile și a afla datele personale ale expeditorilor.

apple airdrop hack

Guvernul chinez a lăudat această acțiune ca fiind un succes în lupta împotriva “influențelor negative” și a “subversiunii” din partea activiștilor. Apple nu a făcut niciun comentariu despre acest incident și nu se știe dacă va lua măsuri pentru a îmbunătăți securitatea AirDrop.

Ofertazilei

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Scandalul modului Incognito ar putea costa Google miliarde de dolari

Psiholog: Peste 80 la sută din populația adultă din România este dependentă sau devine rapid dependentă

Vine noul SSD T9 de 2 ori mai rapid de la Samsung care arată ca un portofel

Cum să-ți pierzi permisul pe viață dacă ești băut sau drogat la volan.

Cum a devenit AI maestru într-un joc de lemn după 6 ore de antrenament și l-a terminat în 15 secunde.

 OpenAI, în pragul colapsului: peste 500 de angajați vor să plece din companie

Breaking news: Metroul e în aer, după ce un tren s-a oprit în stația Tineretului. Cum se circulă pe Magistrala 2 • Bucureștiul meu drag

Secretarul general al ONU: eșecul de a opri schimbările climatice este o condamnare la moarte

Elon Musk le pregătește muncitorilor Tesla un iad pe pământ.

Apple oferă compensații de 420 de lei pentru milioane de utilizatori de iPhone

O funcție importantă dispare de pe Facebook și Instagram.

Kush, drogul care ucide și zombifică în Africa de Vest