Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii

Statul le oferă 2.000 de lei lunar familiilor cu trei sau mai mulți copii, fără să țină cont de venituri | Legea a fost votată tacit în Parlament

Un sprijin financiar consistent ar putea ajunge la milioane de români care au în grijă cel puțin trei copii. Indiferent de cât câștigă, aceștia ar putea primi lunar de la stat o sumă egală sau mai mare decât un salariu minim net.

Oferta Emag

Este vorba despre o lege care vizează stimularea natalității în România și care a fost adoptată tacit de Senat.

Legea prevede că persoanele care au în întreținere trei sau mai mulți copii cu vârsta de până la 18 ani vor beneficia de o indemnizație lunară neimpozabilă și care nu poate fi executată silit (doar dacă a fost acordată necuvenit). Cuantumul indemnizației depinde de numărul de copii:

un salariu minim pe economie pentru trei copii; 1,5 salarii minime nete pentru patru copii; două salarii minime nete pentru cinci copii; 2,5 salarii minime nete pentru șase sau mai mulți copii. Condiția pentru a primi această indemnizație este ca beneficiarii să aibă venituri impozabile din salarii sau pensii, oricât de mici sau mari ar fi acestea.

Pentru mamele care se află în concediu de creștere a copilului, legea cere ca acestea să fi avut venituri impozabile în 12 din ultimele 24 de luni înainte de naștere (sau adopție).

De asemenea, pentru a se califica, părinții sau întreținătorii trebuie să fie cetățeni români, cu domiciliul în România, iar copiii pe care îi au în îngrijire să fie înscriși la o unitate de învățământ după ce împlinesc trei ani, conform avocatnet.ro.

Atenție! Legea NU este încă aplicabilă. Ea trebuie să fie aprobată de Camera Deputaților și publicată în Monitorul Oficial pentru a intra în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News

R.M.

Numele meu este Raul Marian Robert și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu este deloc o glumă: un videoclip cu un OZN a fost publicat de Pentagon

Cum să trăiești ca un rege în mall fără să plătești chirie? Caz Real!

Kitul de supraviețuire de luni dimineață: vremea, știri, cursuri de schimb, ziua onomastică 24 aprilie 2023