Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Cum ocolește China sancțiunile care o vizează

Faptul că Huawei Mate 60 Pro este un telefon cu capacitate 5G provoacă o adevărată rumoare în ecosistemul 5G în ultima vreme, sugerând că China tocmai l-a trucat pentru a avea cipul potrivit.

După cum am scris, cetățenii din China au fost foarte încântați de faptul că Mate 60 Pro este un telefon cu capacitate 5G, dar mai există un alt aspect interesant în această privință. Cel mai important este că țara asiatică a produs un smartphone 5G folosind un cip de siliciu avansat despre care se credea că este dincolo de capacitățile sale din cauza restricțiilor de export impuse de SUA. Clienții chinezi ai telefonului au postat videoclipuri de demontare pe rețelele de socializare și au împărtășit teste de viteză care arată că Mate 60 Pro este capabil să atingă viteze de descărcare mai mari decât telefoanele 5G de top. Kirin 9000-urile din dispozitiv sunt fabricate de Semiconductor Manufacturing International Corp (SMIC), deținută parțial de stat. Acesta utilizează cea mai avansată tehnologie de 7 nanometri (nm) a companiei și sugerează că guvernul chinez face unele progrese în încercările sale de a construi un ecosistem național de cipuri.

banner
mate 60 pro all
Cum ocolește China sancțiunile care o vizează 4

Cel mai avansat cip văzut anterior în paleta SMIC a fost de 14 nm și, având în vedere că Washingtonul a interzis ca SMIC să se aprovizioneze cu utilajele necesare de la firma olandeză ASML la sfârșitul anului 2020, nu era de așteptat ca aceasta să intre pe piață cu 7 nm. Cu toate acestea, potrivit TechInsight, chinezii au reușit să producă cipuri de 7 nm prin reglarea fină a unor utilaje mai simple, pe care era încă liber să le cumpere de la ASML. Cu toate acestea, unele firme de cercetare au prezis că doar 50% sau mai puțin din cipurile de 7 nm produse în acest mod vor fi utilizabile, comparativ cu norma industriei de 90% sau mai mult. Bineînțeles, nici China nu a stat cu brațele încrucișate și a spus „ei bine, am fost amendati”, deoarece lansează un nou fond de investiții susținut de stat pentru a strânge aproximativ 40 de miliarde de dolari pentru sectorul cipurilor, în timp ce își intensifică eforturile de a recupera decalajul față de SUA și alți rivali.

R.M.

Numele meu este Radulescu Mihaela și sunt un pasionat scriitor și jurnalist cu peste 10 ani de experiență în domeniul comunicării online. Am absolvit Facultatea de Litere și Jurnalism și am început să scriu pe diverse platforme online, acoperind o gamă largă de subiecte precum știri, tehnologie, sănătate, afaceri și multe altele. Călătorind în lumea virtuală în căutarea celor mai noi informații, am o abordare unică și intuitivă în analiza și prezentarea informațiilor, reușind să captez esența și importanța evenimentelor și inovațiilor actuale. Misiunea mea este de a informa, educa și inspira cititorii mei, oferindu-le informații relevante și actualizate. Sunt mereu în căutarea celor mai noi tendințe în toate domeniile pe care le acopăr și mă informez în mod constant pentru a aduce cele mai bune și mai utile informații pentru cititorii mei.

Post navigation

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

China a realizat imposibilul

O bandă de hoți fura trotinete Lime din Szolnok de un an – au fost prinși

Blogger Rus ucis în explozia unei bombe: Suspectul a fost arestat